Home » 60 shkollave profesionale mund të mos iu njihen diplomat në BE (VIDEO)

60 shkollave profesionale mund të mos iu njihen diplomat në BE (VIDEO)

Nxënësit e rreth 60 shkollave profesionale vend, ka shumë gjasë mos pranohen punë vendet e Bashkimit Evropian pas diplomimit.

Kjo pasi diploma e tyre nuk do njihet, nëse institucionet e arsimit profesional nuk aplikojnë për tu akredituar gjatë muajve vazhdim, njofton Klan Kosova.

E fajtorë nuk është kryer ky proces deri tani, po lihen vetë drejtuesit e shkollave dhe ministria e arsimit.

Ky konstatim doli martën gjatë debatit organizuar, ku pjesë e tij ishte edhe Këshilli Drejtues i Autoritetit Kombëtar Kualifikimeve.

Kronikë nga Dafina Jegeni.

 

 

 

Reklama