Home » 1 mijë e 300 policë kufitarë – A janë të sigurt kufijtë e Kosovës

1 mijë e 300 policë kufitarë – A janë të sigurt kufijtë e Kosovës

Raporti i Progresit i publikuar sot për Kosovën lidhur me vitin 2017, nga Komisioni Evropian ka kritikuar Policinë e Kosovës për kontrollimin e kufijve shtetëror, raporton Insajderi.

Sipas këtij raporti Policia e Kosovës ka staf mjaftueshëm për kontrollimin e kufijve shtetëror, por nuk i përmbushë standardët minimale për kontrollimin e kufijve.

“Departamenti kufitare i Policisë Kosovës, ka mjaftë staf total prej 1 mijë 300 oficerëve, por përgjithësi i përmbushë vetëm standardet minimale për kontrollimin e kufijve”, thuhet raport.

tej Raporti i Progresit thekson se është përmirësuar infrastruktura e pikave kufitare, por Kosova vazhdon mbetet e limituar për shkak mos raporteve me SIENA-në dhe INTERPOL-in.

“Infrastruktura e pikave kufitare është përmirësuar, megjithatë efektiviteti i pikave kufitare mbetet i limituar për shkak se Kosova nuk ka raportet ndërkombëtare si SIENA dhe INTERPOLI”, thuhet raport.

raport po ashtu theksohet se pikat kufitare ekziston strategjia anti-korrupsion, por deri tani nuk është raportuar asnjë rast i vetëm.

Është bërë një progres i vogël luftimin e korrupsionit pikat kufitare, Megjithëse ekziston strategjia anti-korrupsion e Policës Kosovës, ku nuk është raportuar asnjë rast korrupsioni deri tani”, thuhet Raportin e Progresit publikuar sot./Insajderi.com.

The post 1 mijë e 300 policë kufitarë – A janë të sigurt kufijtë e Kosovës appeared first on INSAJDERI.

Reklama