Home » Fëmijë me peshë të ulët: Njihuni me ushqimet që rrisin peshën e foshnjës

Fëmijë me peshë të ulët: Njihuni me ushqimet që rrisin peshën e foshnjës

Detyra sfiduese për një nënë është vendosë ushqimin për voglin e saj.

vegjëlit nuk kanë mundësi për ngrënë  ushqime cilat janë forta. Për shkak këtyre parakushteve, detyra bëhet sfiduese pasi shumica e dietës tyre duhet jetë e lëngshme.

Imuniteti i foshnjës suaj është gjithashtu i lindur me shtim peshë, kjo është arsyeja përse duhet ketë një fitim vazhdueshëm peshë foshnja rritë dhe nxisë sistemin imunitar.

Janë disa ushqime rrisin peshën e fëmijës suaj:

Whole-Cream-Yogurt Fëmijë me peshë të ulët: Njihuni me ushqimet që rrisin peshën e foshnjës

Qumështi i gjirit është mënyra e vetme për fituar peshë për foshnjat nën moshën 6 muajshe. Nuk ka asnjë burim tjetër ushqimor ngjashëm me qumështin e gjirit.

Bananet janë një burim i shkëlqyer i kaliumit, fibrave ushqyese dhe karbohidrateve, më shumë se 100 kalori mund të merren me vetëm një banane, transmeton Gazeta Shneta.

Whole-Cream-Yogurt Fëmijë me peshë të ulët: Njihuni me ushqimet që rrisin peshën e foshnjës

Një nga opsionet shëndetshme për vegjlit tuaj për fituar peshë janë edhe kremërat janë mbushura me kalcium, vitamina dhe minerale.

Patatet janë një burim i rëndësishëm i karbohidrateve, gjë ndihmon rritjen e shpejtë peshës.

Whole-Cream-Yogurt Fëmijë me peshë të ulët: Njihuni me ushqimet që rrisin peshën e foshnjës

Zhvillimi i trurit dhe hormoneve nga një fazë primare, është e nevojshme foshnja ketë një dietë shëndetshme është i dendur me vlera ushqyese.

Reklama