Home » 8 gabime që i bëjnë punonjësit të largohen

8 gabime që i bëjnë punonjësit të largohen

Është e vështirë mbani punonjësit mirë, por nuk duhet jetë kështu. Pjesa e madhe e gabimeve bëjnë kompanitë mund shmangen lehtësisht. Kur ju gaboni, punonjësit mirë janë parët largohen, pasi kanë shumë mundësi.
Një sondazh i CEB gjeti se një e treta e punonjësve zotë ndihen paangazhuar nga punëdhënësi i tyre dhe janë kërkim një punë re.

Kur një punonjës i mirë largohet nga kompania juaj, ai nuk e humb interesin e tij menjëherë. Interesi i tij fillon zbehet ngadalë. Michael Kibler, i cili ka kaluar një kohë gjatë karrierën e tij duke studiuar këtë fenomen, i referohet si brownout*. Ashtu si yjet e vdekura, edhe te punonjësit shembullorë, zjarri i tyre për punën shuhet ngadalë.

pamje jashtme, duket se gjithçka shkon mirë: ata punojnë me orë gjata, kontribuojnë punën e skuadrës, thonë gjërat e duhura takime. Megjithatë, ata veprojnë një gjendje heshtur mbingarkese vazhdueshme, dhe pasoja e parashikueshme është mosinteresimi.

fund, për shmangur brownuot dhe për mbajtur punonjësit aftë, kompanitë dhe drejtuesit duhet kuptojnë se çfarë po bëjnë dhe si ndikon kjo gjë humbjen e interesit.

1.Ata bëjnë shumë rregulla koti

Kompanitë kanë nevojë për rregulla – kjo është normale – por nuk duhet jenë dritëshkurtra krijimin e rendit.
Disa rregulla panevojshme i çmendin punonjësit mirë. Kur punonjësit e aftë ndihen sikur Big Brother po i vëzhgon ata do gjejnë një vend tjetër për punuar.

2.Ata i trajtojnë gjithë njësoj

Ndërkohë kjo taktikë është efikase për fëmijët shkollë, vendi i punës duhet funksionojë ndryshe. Trajtimi i punonjësve njësoj u tregon punonjësve mirë se, pavarësisht performancës tyre, ata do trajtohen njësoj me atë nuk bën asgjë dhe me padurim pret orën ikë nga puna.

3.Ata tolerojnë performancën e keqe

Thuhet se një grup xhazi, banda luan mirë po aq sa artisti i keq; sado aftë jenë disa punonjës, çdokush dëgjon “artistin keq”. E njëjta logjikë është edhe për kompaninë. Kur ju toleroni performancën e keqe pa pasur ndëshkime, ata do tërheqin edhe tjerët pas vetes, veçanërisht punonjësit mirë.

4.Ata nuk i njohin rezultatet e arritura

Është e thjeshtë nënvlerësosh një rezultat arritur kohën e duhur, veçanërisht me punonjësit mirë janë motivuar. gjithëve u pëlqejnë lavdërimet, askush shumë se sa atyre punojnë me ndershmëri dhe japin maksimumin. Vlerësimi i rezultateve pozitive tregon se ju po i kushtoni vëmendje. Drejtuesit kanë nevojë komunikojnë me punonjësit për kuptuar se çfarë i bën ata ndihen mirë (për disa është një rritje detyrë, për tjerë një njohje e meritave publik) dhe t’i shpërblejnë për një punë bërë mirë.

5.Ata nuk kujdesen për njerëzit

shumë se gjysma e njerëzve largohen nga puna për shkak marrëdhënies me drejtuesin e tyre. Kompanitë e zgjuara sigurohen drejtuesit dinë balancojnë anën profesionale me atë personale. Këta drejtues i përgëzojnë punonjësit për suksesin e arritur, tregojnë ndjeshmëri për ata janë duke kaluar kohë vështira dhe i sfidojnë ata. Drejtuesit nuk kujdesen për punonjësit e tyre do kenë largime shpeshta stafit tyre. Është e pamundur punosh për dikë tetë orë ose shumë kur ata nuk janë përfshirë personalisht dhe nuk u intereson për asgjë tjetër veçse për punën tuaj.

6.Nuk u tregojnë njerëzve vizionin

Mund duket e mjaftueshme thjesht t’i ngarkosh punonjësit me detyra dhe ecësh përpara, por mos u tregosh vizionin është një shkak punonjësit aftë do largohen. Kur atyre nuk u tregohet “piktura e madhe”, ata do ndihen tjetërsuar dhe pa një qëllim. Pa një qëllim, ata do gjejnë një tillë dikur tjetër.

7.Ata nuk i lënë punonjësit ndjekin pasionet e tyre

Google u kërkon punonjësve t’u kushtojnë paktën 20 për qind kohës bëjnë “atë besojnë se do t’i sjellë përfitime Google”. Këto projekte pasioni japin një kontribut rëndësishëm produktet e Google si Gmail dhe AdSense, ndikimi i tyre i madh është krijimin e Googlers (punonjës) angazhuar. T’u ofrosh atyre mundësinë për ndjekur pasionin e tyre përmirëson produktivitetin dhe kënaqësinë punë. Por, për fat keq, shumë drejtues duan punonjësit e tyre punojnë brenda një kutie vogël. Këta drejtues frikësohen se produktiviteti zvogëlohet nëse ata ndjekin pasionet e tyre. Kjo frikë është e pajustifikueshme. Studimet kanë treguar se tek njerëzit ndjekin pasionin e tyre, niveli i euforisë është pesë herë i lartë se sa tjerët.

8.Ata nuk i bëjnë gjërat argëtuese

Njerëzit nuk japin maksimumin e tyre punë nëse ata nuk kënaqen dhe argëtimi është një nga mbrojtësit kryesorë kundër brownout. Kompanitë mira e njohin rëndësinë t’i lënë punonjësit kënaqen. Google për shembull ka bërë gjithçka është e mundur duke krijuar hapësira argëtuese për punonjësit. Ideja është e thjeshtë: sa argëtuese puna, aq i lartë produktiviteti, dhe aq shumë orë punonjësit do kalojnë punë.

*Travis Bradberry, bashkautor i Emotional Intelligence 2.0 dhe bashkëthemelues i TalentSmart
Burimi: Forbes

*Reduktim ose kufizim i energjisë elektrike një zonë caktuar

 

 

The post 8 gabime që i bëjnë punonjësit të largohen appeared first on Revista Monitor.

Reklama