Home » Zvicër: Nëntë vite burg për shtetasin e Maqedonisë

Zvicër: Nëntë vite burg për shtetasin e Maqedonisë

Një shtetas nga Maqedonia është dënuar me nëntë vite burg nga Gjykata e Wilit Zvicër, për shkak kërcënimeve dhe rrahjeve shumta.Ai kërcënonte, gjuante me armë dhe godiste: Një pronar i një lokali Flawil, është dashur përgjigjet për veprat penale “përpjekje për vrasje”, “detyrim” dhe “kërcënim”.Shtetasi maqedonas 36-vjeçar, para gjashtë vitesh kishte ardhur Zvicër nga Italia. vonë i bashkohet edhe bashkëshortja dhe tre fëmijët e tyre vegjël. Ai u vendos Uzwil dhe menaxhonte një lokal Flawil.

Akuzat e rëndojnë atë për përpjekje për vrasje, rrezikim jetëve dhe shkaktim lëndimeve trupore, detyrim shumëfishtë, kërcënim dhe ofendim, si dhe shkelje shumëfishtë Ligjit për armëmbajtje. Përpos gjithë këtyre veprave, ai akuzohej se ka punësuar ilegalisht paku shtatë shtetase huaja dhe se ka shkaktuar dëm material, shkruan “Tagblatt”, përcjell Albinfo.ch.Prokuroria ka kërkuar 13 vite burg, gjobë holla prej 1800 frangash, 500 franga dënim si dhe ndalesë për hyrje territorin zviceran afat prej 15 vitesh.

Nga ana tjetër, avokati mbrojtës ka kërkuar dëbohet vetëm për shkelje Ligjit për huajt dhe shkaktim dëmeve materiale.Dënimi u shqiptua procesin gjyqësor u mbajt premten, transmeton albinfo.ch. Shtetasi maqedonas u dënua me nëntë vite burg, gjobë holla prej 2700 frangash, dënim prej 500 frangash dhe dëmshpërblim prej 5000 frangash e kishte kërcënuar një person. Pas vuajtjes dënimit, ai do dëbohet nga Zvicra dhe për 15 vite do t`i ndalohet hyrjanë te.

Reklama