Home » Vetëm pak orë pas sulmit, Assadit i ndodh më e keqja e mundur

Vetëm pak orë pas sulmit, Assadit i ndodh më e keqja e mundur

Ministrja e Mbrojtjes e Francës, Florence Parly, ka thënë se kapacitetet e regjimit sirian për prodhimin e armëve kimike është dobësuar konsiderueshëm pas sulmeve sotme.

“Misioni kishte sukses. Caqet janë përzgjedhur me kujdes dhe nuk ka pasur asnjë incident mes forcave tona dhe forcave tjera operojnë ato pjesë”, ka thënë Parly konferencë për media.

Kurse shefi i ushtrisë franceze, Francois Lecointre, ka shtuar se sistemi tokë-ajër i mbrojtjes i Sirisë ishte aktiv, por efektiviteti i tij ishte krejt i limuar.(Kliko mbi link dhe shiko pamjen e plotë ⤵⤵⤵)

Kurse asetet ruse Siir “nuk kanë qenë aktive”

Reklama