Home » Reagimi i ambasadorit rus në OKB, pas sulmit në Siri

Reagimi i ambasadorit rus në OKB, pas sulmit në Siri

Ambasadori rus Këshillin e Sigurimit Kombet e Bashkuara, Vassily Nebenzya, ka thënë se sulmet e Shteteve Bashkuara dhe aleatëve saj ka qenë “akt i agresionit” kundër shtetit sovran.

Ai ka thënë se veprimi i këtyre shteteve ka demonstruar një shpërfillje ligjit ndërkombëtar.

Ndërsa, ambasadorja amerikane Kombet e Bashkuara, Nikki Haley ka thënë se sulmet janë planifikuar me kujdes për minimizuar viktimat civile.

Ajo ka thënë se Shtetet e Bashkuara do ndjekin secilin vend mund përdorë apo ndihmon përdorimin e armëve kimike.

Haley ka përsëritur se presidenti Trump ka deklaruar nëse Siria përdor sërish gaz helmues, SHBA-ja është e gatshme për reaguar.

The post Reagimi i ambasadorit rus në OKB, pas sulmit në Siri appeared first on INSAJDERI.

Reklama