Home » Pas sulmeve, regjimi i Assadit është dobësuar

Pas sulmeve, regjimi i Assadit është dobësuar

Ministrja e Mbrojtjes e Francës, Florence Parly, ka thënë se kapacitetet e regjimit sirian për prodhimin e armëve kimike është dobësuar konsiderueshëm pas sulmeve sotme, njofton Klan Kosova.

“Misioni kishte sukses. Caqet janë përzgjedhur me kujdes dhe nuk ka pasur asnjë incident mes forcave tona dhe forcave tjera operojnë ato pjesë”, ka thënë Parly konferencë për media.

Kurse shefi i ushtrisë franceze, Francois Lecointre, ka shtuar se  sistemi tokë-ajër i mbrojtjes i Sirisë ishte aktiv, por efektiviteti i tij ishte krejt i limuar.

Kurse asetet ruse Siir “nuk kanë qenë aktive”.

klankosova.tv

Reklama