Home » Pamje të ikjes së serbëve pas kalljes që ia kishin bërë Ferizajt (Video)

Pamje të ikjes së serbëve pas kalljes që ia kishin bërë Ferizajt (Video)

këtë kronikë televizive bërë nga mediat e huaja 17 qershor 1999, shihet se si serbët largohen  nga Ferizaj drejtim Serbisë pas kalljes ia kishin bërë qytetit.

Edhe pse ushtarët e KFOR-it thuhet se po përpiqen t’i bindin qendrojnë Kosovë, serbët raportohej se frikësoheshin nga hakmarrja e shqiptarëve, për shkak krimeve shumta kishin kryer ushtria dhe policia serbe mbi popullatën civile shqiptare, transmeton Veriu.info.

Kjo ikje e serbëve bëhej vetëm disa javë pas eksodit shqiptarëve, cilët kishin ikur për shkak krimeve serbe drejtim Shqipërisë, Malit Zi dhe Maqedonisë.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

atë kohë Ferizaj ishin vendosur trupat amerikane dhe greke KFOR-it.

Shikoni videon:

Reklama