Home » Osmani: Ivanov në mënyrë më flagrante po e shkel Kushtetutën

Osmani: Ivanov në mënyrë më flagrante po e shkel Kushtetutën

Bujar Osmani akuzoi presidentin Gjorgje Ivanov se është duke e shkelur mënyrë flagrante Kushtetutën, transmeton Almakos.

“Ivanov e kishte shansin e fundit muajt e fundit nga mandati i tij le gjurmën vogël kohezionit shoqëri dhe për unitaritetin e shtetit, diçka nuk e ka bërë gjatë dhjetë viteve mandatit tij. Ka ende mundësi ta bëje këtë gjë dhe shënohet diçka librin e tij bardh gjatë kohës udhëheqjes tij. Ka edhe mënyra tjera se si mund vendoset fuqi dhe këtë gjë ekspertët juridik do ta thuan, ka përvoja shumta kaluarën se si janë futur fuqi ligje edhe pa nënshkrimin e presidentit. Kuptohet kjo gjë do jetë çështje e marrëveshjes dhe konsultimit me ekspertët juridik”, tha Bujar Osmani.

me rëndësi është ajo ne si shoqëri çka bëjmë kur lejojmë krijimin e situatës politike përmes shkeljes Kushtetutës pa marr parasysh nëse bëhet fjalë për Ligjin e gjuhëve ose ligjet tjera.

Kjo gjë duhet na shqetësoje gjithëve këtë shtet, pasi precedente tilla pastaj tërheqin hapa konsekuentë ngjashëm ardhmen. Vullneti i qytetarëve është i qartë, tri herë është shprehur Parlament me shumicë. Tri herë shumica Parlament e ka votuar Ligjin për gjuhët”, shtoi Osmani.

Reklama