Home » Një dremitje pas vaktit të drekës, të zgjat jetën

Një dremitje pas vaktit të drekës, të zgjat jetën

flesh pas vaktit drekës, zgjat jetën. Manolis Kallistratos, kardiolog spitalin “Asklepieion Voula di Atene” ka treguar për këdo rezultatet e studimit tij lidhur me rëndësinë e gjumit pasdites. Rëndësia e madhe është i është kushtuar pikërisht aparatit kardiovaskular, kjo edhe për shkak specialitetit mjekut fjalë.

studim, 370 persona përfshirë mbi moshën 60 vjeçare dhe vuanin prej hipertensionit arterial, u vu re se ata flinin pak kohë pas vaktit drekës, kishin pak luhatje tensionit krahasuar me ata nuk flinin gjatë drekës. Nga ana tjetër, pacientët flinin pas dreke, kishin një rënie prej 5% vlerës maksimale tensionit mund arrinin. Edhe pse mund duket një përqindje tepër e vogël, realitet edhe një rënie shumë e vogël me 2 mmHg e presionit sistolik mund ndikojë pozitivisht rënien e riskut për iktus apo infarkt miokardi. Arteriet e pacientëve flinin gjumë pas vaktit drekës, u panë pak dëmtuara dhe shëndetshme.

Tashmë e dimë se gjumi këto orare ka rëndësi shumë madhe si një antihipertensiv natyral, duhet dimë edhe se sa orë flemë, pasi konsumojmë vaktin e drekës. Mjekët pranojnë se mjafton flihet 60 minuta ose pak tepër se aq.

Mirëpo ditët e sotme, jo gjithë e kanë luksin t’i lejojnë vetes një orë gjumë pas drekës. Edhe vetë mjeku Manolis Kallistratos e pranon se diçka e tillë ditët e sotme, është kthyer një privilegj. Oraret e punës dhe shkollimit nuk e lejojnë një person ta përmbushë këtë gjë, por ditët e pushimit, rekomandohet personat ta zbatojnë këtë gjë, shkruan bota.al. Përmirësimi i hipertensionit, normalisht sjell me vete edhe reduktim rrezikut për iktus dhe infarkt miokardi. Kjo gjë shoqërohet edhe me zgjatje jetës. Ndaj, mundohuni sa herë t’ju jepet mundësia, flini gjatë pasdites.

Reklama