Home » Si të kontrollohet sheqeri në gjak

Si të kontrollohet sheqeri në gjak

Diabetikët e tipit 2 paralajmërohen largohen nga yndyrat e rrezikshme trans, pasi ato rrisin rezistencën ndaj insulinës, yndyrën e barkut dhe inflamacionin. Yndyrat janë fshehura disa nga mbushësit tuaj preferuar senduiqit.

Yndyrat trans gjenden shumë ushqime pjekura dhe skuqura prodhim komercial dhe janë jashtëzakonisht pashëndetshme. Por, ato janë veçanërisht rrezikshme për personat e prekur nga diabeti i tipit 2, pasi ato rrisin rezistencën ndaj insulinës dhe yndyrën e barkut.

Yndyrat trans ndodhin natyrshëm nivele ulëta disa ushqime si mishi dhe prodhimet e qumështit, por yndyrat trans prodhuara industrialisht janë shqetësuese.

Burimi i madh është vaji, i cili përdoret biskota përpunuara, ëmbëlsira, pica, pasta dhe ushqime skuqura.

Sipas faqes shëndetësore HealthLine, yndyrat trans janë lidhura me rritjen e inflamacionit, një goditje tjetër për diabetikët. Ata gjithashtu ulin nivelin ‘e mirë’ kolesterolit HDL.

Këto yndyra artificiale gjithashtu mendohet rrisin rrezikun e sëmundjeve koronare zemrës, shkaku kryesor i vdekjes meshkujve Britaninë e Madhe dhe shkaku i dytë i zakonshëm i vdekjes për gratë, pas demencës dhe sëmundjes Alzheimer.

Industria ushqimore Britaninë e Madhe ka reduktuar vullnetarisht nivelet e yndyrave trans vitet e fundit, por ato nuk janë ndaluar.

Shumë brende gjalpit kikirikëve përmbajnë yndyra trans, duke u maskuar si ‘vaj vegjetal i hidrogjenizuar’ etiketë. Vaji e bën gjalpin e kikirikut përhapur dhe rrit jetëgjatësinë e saj.

Fondacioni britanik Heart kërkon yndyrat industriale trans ndalohen dhe i ka bërë thirrje qeverisë ndërmarrë veprime. Deri atëherë, do ketë etiketim qartë yndyrave trans paketimin e ushqimit, duke i lejuar njerëzit jenë informuar për atë po konsumojnë.

SHBA, prodhuesit e ushqimit duhet paralajmërojnë konsumatorët nëse një produkt përmban shumë se 0.5 gram yndyra trans, por nuk ka kërkesë ligjore për bërë njëjtën gjë këtu. Një tjetër ushqim popullor është gjetur ndikojë te personat me diabet tip 2 është buka e bardhë.

“Konsumimi i bukës dhe ushqimeve tjera rafinuara miellit është treguar rrisë ndjeshëm nivelet e sheqerit gjak te njerëzit me diabet tip 1 dhe tip 2.Kjo përgjigje nuk është ekskluzive për produktet e grurit. një studim, pasta pa glyten gjithashtu u tregua për ngritur sheqerin gjak, me lloje bazuara oriz kanë efektin madh”, shkruan HeathLine.

Reklama