Home » Nisma e parë e Grupit të Pavarur të Deputetëve në Kuvend

Nisma e parë e Grupit të Pavarur të Deputetëve në Kuvend

Grupi i Pavarur i Deputetëve,  kanë bërë nismën e parë, nga shkëputja prej Vetëvendosjes.

Ky grup prej 12 deputetëve kanë iniciuar projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për hetim parlamentar.

Deputetja Aida Dërguti përmes një statusi profilin e saj Facebook, ka bërë ditur këtë nismë.

Me mbështetjen e deputetëve Grupit Deputetëve Pavarur, e kam proceduar Nismën Legjislative: Projektligji për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit për Hetim Parlamentar, projektligji t’i plotësojë gjitha aspektet formale për t’u proceduar Kryesi Kuvendit Republikës Kosovës”, shkruan ajo Facebook.

Sipas saj me këtë projektligj synohet eliminohen disa aspekte procedurale: sic janë afati i shkurtër për t’i dërguar nominimet për anëtarë komisionit, caktimin e numrit anëtarëve pozitës dhe opozitës si dhe emërimi i Kryesuesit dhe i zv. Kryesuesit komisionit.

Kemi konsideruar se afati prej 7 ditësh është i mjaftueshëm[për nominimin e anëtarëve]…Projektligji i ri diferencën e anëtarëve te përgjithshëm raport opozitë-pozitë Kuvend e vendos një anëtar shumë nga opozita. Kështu, asnjë mënyrë grupet parlamentare janë qeverisje nuk do mund t’i bllokonin komisionet hetimore”.

“Konsiderojmë kryesuesi duhet zgjidhet nga radhët e grupit parlamentar është iniciator i Komisionit Parlamentar. Ndërsa zëvendës kryesuesi duhet emërohet nga Kuvendi me propozim grupit parlamentar është bashkë iniciator i themelimit komisionit, grup parlamentar i cili është pjesë e nënshkrimeve listën e iniciatorit”, ka shkrua Dërguti.

The post Nisma e parë e Grupit të Pavarur të Deputetëve në Kuvend appeared first on INSAJDERI.

Reklama