Home » LAJMI I FUNDIT: Kosova hyn në agjendën për pranim në…

LAJMI I FUNDIT: Kosova hyn në agjendën për pranim në…

Shteti i Kosovës shumë shpejt mund jetë pjesë e INTERPOL-it nëse i siguron votat e mjaftueshme shteteve anëtare. Sekretari i Përgjithshëm i INTERPOL-it, Jurgen Stock, e ka njoftuar ministrin e Punëve Brendshme, Flamur Sefajn, se anëtarësimi i Kosovës ka hyrë agjendën e INTERPOL-it – Policisë Ndërkombëtare. Gjithçka do ndodhë Dubai, nëntor këtij viti

letrën njoftuese drejtuar ministrit Brendshëm Kosovës, Stock, thotë se ndihet i nderuar për këtë është diskutuar Komisionin Ekzekutiv INTERPOL-it, i cili e ka pranuar aplikacionin e Kosovës.

Stock, letër ka shprehur falënderim për interesimin , sipas tij, e ka dëshmuar Republika e Kosovës për t’iu bashkuar INTERPOL-it.

Vitin e kaluar autoritetet Kosovë deklaruan se kishin hequr dorë nga anëtarësimi INTERPOL, Asambleja e Përgjithshme e cilës u mbajt 26 deri 27 shtator 2017, për shkak se nuk kishte votat e mjaftueshme.

Kjo është letra e plotë e sekretarit përgjithshëm:

I nderuar ministër,

I referohem aplikacionit pritje për anëtarësim INTERPOL nga Republika e Kosovës.

Jam i nderuar ju njoftoj se Komisioni Ekzekutiv i INTERPOL-it, takimin 6-8 mars, gjatë sesionit 197-të, ka diskutuar aplikacionin për anëtarësim Republikës Kosovës INTERPOL.

përputhje me dispozitat e artikullit katërt Kushtetutës INTERPOL-it dhe Rezolutës Përgjithshme Asamblesë GA-2017-86-RS-01, aplikacioni i Republikës Kosovës për INTERPOL është vendosur shqyrtohet agjendën e përkohshme sesionit 87-të Asamblesë Përgjithshme INTERPOL-it.

fffffff_1521717338-1381078 LAJMI I FUNDIT: Kosova hyn në agjendën për pranim në…

Reklama