Home » Skandali i cili po e trondit botën

Skandali i cili po e trondit botën

Kompania Facebook i ka humbur rreth 37 miliardë dollarë pas skandalit rrjedhjes dhënave personale shumë se 50 milionë përdoruesve.
Kjo i ka frikësuar investitorët prandaj vlera e aksioneve Facebook-ut ka rënë rreth 7 për qind.

Drejtori ekzekutiv dhe themeluesi i Facebook-ut Mark Zuckerberg ka përjetuar humbje prej katër miliardë dollarëve.Rënia e vlerës aksioneve ka pasuar pasi zyrtarët amerikan kanë bërë thirrje për hetim për shkak se dhënat e 50 milionë njerëzve janë marrë nga Facebook-u dhe janë keqpërdorur pa lejen e tyre.Kompania Facebook sot ka kumtuar sejanë skandalizuar dhe mashtruar” me përdorimin e dhënave përdoruesve nga ana e Cambridge Analytica duke theksuar see kuptojnë rëndësinë e problemit”.Facebook kumtesë ka pretenduar se kompania është e vendosur zbatojë politikën e vet për t’i mbrojtur informatat private dhe ndërmarrë gjitha masat i ka dispozicion për zbatim efikas”.Zëdhënësi i Facebook-ut ka thënë se udhëheqësit e grupit po punojnë mënyrë palodhshme vijnë deri te gjitha dhënat dhe ndërmarrin masa sepse e kuptojnë rëndësinë e problemit.Cambridge Analytica e cila ka zyre Britani Madhe dhe SHBA është akuzuar se i ka përdorur mënyrë ilegale dhënat e mbi 50 milionë përdoruesve Facebook-ut pa pajtimin e tyre, për ta ndihmuar Donald Trump-in fitojë zgjedhjet presidenciale SHBA vitin 2016.Cambridge Analytica i hedhë poshtë këto akuza.Bordi i drejtorëve kompanisë CA sot ka kumtuar se e ka suspenduar drejtorin e përgjithshëm Alexandar Nix derisa nuk përfundon hetimi i plotë dhe i pavarur mbi aksionet e tij.

Reklama