Home » Raportuesi për Kosovën në BE: Të gjithë sytë tani kah BE-ja

Raportuesi për Kosovën në BE: Të gjithë sytë tani kah BE-ja

Raportuesi për Kosovën Parlamentin Evropian, Igor Soltes, e ka quajtur ditë madhe miratimin e demarkacionit dhe tha se nga ky veprim është arritur një hap shumë i madh drejt liberalizimit vizave, transmeton Klan Kosova.

“Vendimi i sotëm i Parlamentit Kosovës demarkimin e kufirit me Malin e Zi është një ditë e madhe për qytetarët e Kosovës”, ka thënë Igor Soltes.

E mirëpres fuqishëm akterët politikë fund arritën t’i tejkalojnë mospajtimet e brendshme dhe vepruan interesin mirë vendit tyre”.

Sot, vagoni po shkonte drejt izolimit u vu sërish rrugën e duhur, e është drejt ardhmes Bashkimin Evropian”.

Nga ky veprim është arritur një hap shumë i madh drejt liberalizimit vizave dhe lëvizja e lirë e njerëzve, nga principet kryesore Bashkimit Evropian, mund bëhet tani realitet. Është  koha qytetarët e Kosovës t’i shijojnë mundësitë e njëjta dhe ta kenë trajtimin e njëjtë si fqinjët e tyre. Nëse pak muaj parë dukej si hap është vështirë i arritshëm, tani u dëshmua kanë mbizotëruar dija dhe përgjegjësia”, shto ai.

Pasi një nga pengesat kryesore është hequr, gjithë sytë tani do jenë Bashkimin Evropian dhe institucionet e saj për ta aprovuar regjimin e lirë pa viza për Kosovën, siç kishin premtuar bëjnë kur gjitha kërkesat plotësohen. Parlamenti Evropian do ta thërrasë Komisionin Evropian t’i prezantojë konkluzionet e veta sa shpejtë është e mundur, dhe ta japë dritën e gjelbër për regjimin pa viza për Kosovën”, shtoi ai.

“Kosova është kthyer rrugë drejt integrimit BE dhe pres ta shoh këtë përkushtim po ashtu arritjen e reformave tjera vështira por shumë rëndësishme. Siç e dimë, Kosova ende ka nevojë vazhdojë japë rezultate luftimin e krimit organizuar dhe korrupsionit”.

Reklama