Home » Mësoni sa shpesh duhet ta ndroni brushën e dhëmbëve

Mësoni sa shpesh duhet ta ndroni brushën e dhëmbëve

Asociacioni dental amerikan ka këshilluar brusha e dhëmbëve ndrohehe cdo tre ose katër muaj.

rast mbani proteza, atëherë brusha e dhëmbëve ju dëmtohet shpejt, pra këtë rast nuk duhet prisni 3 ose 4 muaj, por shpesh.

Brushat e fëmijëve duhet ndërrohen shpesh se ato rriturve.
rast jeni sëmurë, keni ndonjë baktere apo infeksione gojë, ju duhet menjëherë ta ndrroni brushën me një re.

Me këtë veprim ju mund ndaloni shpërndarjen e bakteree dhe do t’i mbroni dhëmbët.

“Lajeni brushën me ujë ftohtë, para se përdorni brushën, mënyrë pastroni mirë nga pasta e dhëmbëve. Brushën vendoseni një got, ambijent hapur, duke mos pasur kontakt me brushat tjera. Asnjëherë brusha e dhëmbëve nuk duhet përdoret nga dy persona”.

Reklama