Home » 180 udhëtarë bllokohen në Gjermani pas anulimit të fluturimit të Wizzair

180 udhëtarë bllokohen në Gjermani pas anulimit të fluturimit të Wizzair

180 pasagjer janë bllokuar aeroportin e Frankfurtit drejt Shkupit me kompaninë Wizzair fluturim i cili ishte anuluar dhe askush nuk i kishte njoftuar se deri kur duhet presin.

Autoritetet e aeroportit ju kishin deklaruar se duhet vetë gjinden udhëtojnë drejt Maqedonisë. Një pjesë e tyre kishin kontaktuar mediat dhe ishin ankuar duke thënë se nuk kanë mjete financiare vazhdojnë udhëtimin e ri. aeroportin gjerman ju kishin thënë se kompania do ju kthejë paratë ndërkohë disa pasagjer kishin udhëtuar vendet afërta për Sofje.

“Bëmë check-in dhe kaluam kontrollën e pasaportave e pas tre orë pritje na kthyen prapa, unë mora biletë për Këln për 19 kthehem Shkup, kishte vend lira për javën e ardhëshme nga qytetet tjera pa udhëtim organizuar. Një fëmijë udhëtonte nga Luksemburgu nuk dinte gjuhë dhe nuk dinte ku merr biletë e madje nuk kishte para me vete”, theksoi një udhëtarë.

Pasagjeri i cili donte mbetej anonim ka thënë se email ka marrë njoftim se fluturimi do vonohet por jo se është anuluar. Pas disa orë pritje dhe tentativave kontaktojë kompaninë, njejtët nuk i janë përgjigjur.

E vetmja ndihmë na është ofruar janë katër euro e me ato kemi mund blejmë vetëm ujë, ka thënë ai.

faqen e aeroportit Shkupit qëndron informacioni se fluturimi nga Frankfurti Shkup është anuluar. njejtën kohë duhej aterojë një aeroplan ai ka ateruar prishtinë derisa dy tjerë kanë shkuar dhe janë kthyer Vjenë. Jozyrtarisht shkak ka qenë moti i ligë dhe era e fuqishme ka kapluar vendin. Nga kompania deri tani nuk kanë informuar dhe nuk kanë dhënë detaje se pse nuk ishin angazhuar ndihmojnë udhëtarët kanë pritur atje.

Sipas rregullores mbron drejtat e pasagjerëve, kompania duhet sigurojë fluturim nga kompani tjetër sa shpejtë, kthejë shumën e rezervimit dhe mundësojë dy linja telefoni pa pagesë por edhe ushqim dhe fletje. Një nga pasagjerët ka thënë se ka dorëzuar ankesë një agjenci avokature Gjëermani për udhëtime dhe ka marrë përgjigje se do shqyrtojnë rastin pas fitojë dëmshpërblim.

Reklama