Home » MPB: RREZIK NGA PËRMBYTJET PËR FUNDJAVË NË DELTËN E BUNËS

MPB: RREZIK NGA PËRMBYTJET PËR FUNDJAVË NË DELTËN E BUNËS

Ada-Bojana-Lumi-Buna-300x168 MPB: RREZIK NGA PËRMBYTJET PËR FUNDJAVË NË DELTËN E BUNËSNga Drejtoria për situata emergjente e MPB-së u njoftua premten, shtunën dhe dielën ekziston mundësia e rritjes konsiderueshme nivelit Liqenit Shkodrës dhe lumit Buna, gjë mund shkaktojë përmbytje zonën e Liqenit dhe grykëderdhjeve lumit.

“Apelojmë tek qytetarët zonata potencialisht rrezikuara nga përmbytjet, ndërmarrin masat preventive për mbrotjen e mirave materiale, si dhe përcjellin njoftimet cilat do ti përgatisin organet kompetente shtetërore”, thuhet kumtesë.

Shtohet qytetarët dhe institucionet do informohen “për situatën meteorologjike dhe veprimet eventuale mëtejme”.

Reklama