Home » Individi më i çuditshëm i politikës shqiptare

Individi më i çuditshëm i politikës shqiptare

I nderuar Kryeredaktor

Shumë interesante se si ngjarjet shkojnë rezultatet meritojnë! Disa shtegun e objektivitetit e vërtetës e disa fushat e gjëra rrenave. Për lobimin e Partisë Demokratike SHBA, firmës “Muzin…” i janë paguar 650 mijë dollarë, nga cilat këjo parti ka paguar 125 mijë, kurse diferencën prej 500 mijë dollarësh mbledhura nga disa shqiptaro-amerikanë Uashington si donacion për Partinë Demokratike, këjo firmë i ka marë nga palë treta nga firma “Biniatta…”.

Kaq i duhet zotit Basha këtë periudhë, asgjë tjetër nuk i intereson. “PD dhe unë, thotë udhëheqësi i partisë, mbajmë përgjegjësi dhe japim llogari për gjitha veprimet e kryera emër Partisë Demokratike”.

Sipas “New York Times”-it, referuar revistës amerikane “Mother Jones” këto fonde janë fonde sekrete mara nga ana e Partisë Demokratike nga burime ruse. Por jo! Udhëheqësi i partisë e kundërshton këtë mënyrë kategorike, pasi kjo revistë ka për misjon godas Tramp-in (mikun e tij) dhe e ka mision krijojë idenë se Shtëpinë e Bardhë Tramp-it (kolegut vet) kanë hapësirë rusët… sponsorizohet si artikull i porositur nga Rama”, thjesht për larguar vëmëndjen nga “çështja Tahiri”, për çliruar atë nga akuza e trafikut drogës.

Me dy fjalë, kemi bëjmë me një status shlëlqyer asaj ja atribuojnë Shvejkut “ç’ duhet mua se ç’them unë”. Këtë ngjarje thjeshtë e udhëheqësi përpiqej “Opinionin” e zotit Fevziu ta spjegojë mënyrë mos e kuptonte edhe vetë, nuk ka kuptim t’a zgjatësh shumë. Janë 500 plus 50 plus 50 plus 25 mijë dollarë janë gjetur diku andej nga Amerika, me cilat është paguar një firmë diku andej nga Skocija, për lobuar diku andej nga Uashingtoni, nga përfaqësues firmash thuhet se përfaqësojnë interesa diku andej nga Kremlini. Me qënë se çështja duket se është e qepur kaq saktë diku andej nga SHQUP-i, le t’a lemë dorë diku andej nga Prokurorija dhe ne hulumtojmë për diçka tjetër lidhet indirekt me këtë ngjarje nga parlamenti ynë, diku andej nga muaji tetor i vitit kaloi.

Ish Ministri i Brëndshëm zoti Saimir Tahiri, një prej figurave politike përfolura gjatë kësaj periudhe, nën një presion kryesisht politik e mëpastaj edhe juridik ju dorëzua organeve prokurorisë si i dyshuar për përfshirje trafikun e drogës, me indicie nga përmendja e emrit tij (emrit) prej akuzuarve për trafik droge nga prokurorija italiane e qytetit Catanias.

Tre ditë dhe Prokurorija e Përgjithëshme e uli Parlamentin shqiptar fillimisht tryezën e Komisjonit Sigurisë Kombëtare e pas seancë posaçme. Kanë kaluar pothuajse pesë muaj e “asgjë e re nga fronti i perëndimit”. Prokurorija punë vet, zoti Tahiri jetë vet, Italia aty ku ka qenë dhe 70 e ca kilometra lindje saj ne, Shqipërija jonë vendi simbol i demokracisë, lirisë dhe drejtësisë …. padrejtësisë, lirisë kaosit dhe demokracisë manipulatorëve.

Dy qëndrime për njëjtën objekt. rastin e parë blerësi i makinës e “damkos” shitësin me paratë e veta krimit ekonomik e rastin e dytë shitësi e “damkos” blerësin me paratë e veta krimit politik. rastin e parë atë zotit Tahiri fillimisht menduam se kishim bënim me një lajthitje ashtu siç gjithë lajthitjet njerëzore, si ç’dokush tjetër shet diçka nuk i nevojitet, këtë rast një mjet. Por zhurma e mëtejshme, mpleksur për dreq me rastësi tjera jo me shumë vlerë, e kthyen “ sekondë” këtë person nga një politikan respektuar një personazh sot mban mbi kurriz ngarkesën e një “krimineli”.

E megjithatë, 4-5 muaj e asgjë nuk është vërtetuar. Ç’është ky njeri? Është ai ” njeriu i përkushtuar” aq fort e dëshëronin t’a kishin ftuar mediat, apo është “trafikanti” i kapur nga …”policija” e opozitës tonë “atdhetare”? Jemi një njëjtën gjatësi vale?

Po ky kryetari i opozitës sotme, ç’është ky? Është një “idjot veproi si një idjot” siç e karakterizon gazetari racional zoti Baze, sipas cilit lekët e tepërta nga “veprat ka ndërtuar” ja dha një ndërmjetësi boll, ai t’i lobonte “vlerat” e veta pranë Presidentit Tramp e administratës tij, apo një figurë e kapur nga trafikantë politikës globale për konfirmuar përfaqësuesin e tyre klandestin një prej vëndeve gjeo-stratrgjike rrajonit Ballkanit?

E këtu qëndron pikërisht edhe ndryshimi, pasi sendet, objektet këtu ndryshojnë. parin rast, nga 100 rrugë ku kanë adresuar akuzat e zotit Tahiri 99  janë kurthe, cilat janë ngritur për viktimizuar atë dinte tepër se ç’duhej, kurse rastin e dytë nga 100 synime 99 janë diversione kundër ardhmes vendit, kundër integritetit teritorial Kosovës dhe integrimmit europian tyre.

rastin e parë kemi bëjmë me një politikan “sanguin” i nxirte mendimet e veta pa i gurgulluar ato grykën e politikës shëmtuar shqiptare e rastin e dytë kemi përpara një politikan flegmatik e krejtësisht dyshimtë, sytë e trembur cilit flasin shumë tepër e saktë se goja e tij e cila kufizohet disa shprehje mërzitëshme nuk ngrihen asnjëherë mbi nivelin e një provokatori “misjonar”. Pse?

Hrushovi vizitën e tij Shqipëri qershorin e vitit 1959 është shprehur se ndërtimi i një baze detare ushtarake Butrint e kthente ish Bashkimin Sovjetik zot Mesdheut. Politikanët e sotëm rus e konsiderojnë prishjen e mardhënjeve me Shqipërinë një nga gafat mëdhaja Hrushovit, gjithë kohërave politikës jashtme ruse. Rusija e sotme kërkon hegjemoni Ballkan. Rusija e sotme e di kaq saktë se ai ka dorë Adriatikun dhe detin Mesdhe fiton monopolin e sundimit oqeanëve.

Digat e hapësirave gjeostrategjike shkatërrohen vetëm nëpërmjet plasave aty ku ato ekzistojnë, prej nga fillojnë gërryerjet mikroskopike, premisat e sigurta përmbysjeve katastrofike. Rusia e sotme, përfaqësuesja e danjë e politikës pansllaviste e di fare saktë se Ballkani “thembrën e Akilit” e ka hapësirat shqiptare. se nuk ka çështje shqiptare, ky gadishull rifillon “mësimin e gjuhës ruse”, ashtu siç Krimenë e Ukrahinës kur brënda 24 orëve Parlamentin e vet filloi këndohej hymni rus.

Ç’është ky njeri udhëheq sot opozitën? ato dhjetë fjali di e i ka krejt instiktive, a thotë gjë apo jo? Shiheni me kujdes fytyrë pasi ajo i flet, nëpërmjet syve tij stresuara e mbërthyera për vdekje nga një lloj kompleksi, kërkon maskohet me buzëqeshjen e tij hipokrite e e zhyt edhe llumin e qelbur pabesisë. Është figura e dalë jo nga rrjedha e historisë, por nga nata e errët e njeriut e drejtoi këtë rrjedhë me fije mblidheshin larg Tiranës. Është personazhi ka dalë nga “libri i verdhë” akuzoi heronjtë e Kosovës me “krime ndaj njerëzimit”.

Është individi i çuditshëm i politikës shqiptare pa e njohur kërkush mori tre nga detyrat rëndësishme, do t’a kishte zili ose ai e do popullin e vet ose ai e urren atë. Ishte Ministër Transporti e shpërdoroi mbi 200 miljon euro (si ka mundësi…!). Ishte Ministër i jashtëm e firmosi shitjen e 350 kilometër katror teritor detar.

Ishte Ministër i Brëndshëm dhe vrau mes rrugës katër qytetar pafajshëm. Është një rrobot vetëm kërkon pushtet, nuk pranon bisedë por imponon, nuk pranon kolegë por mvartës, nuk njeh zgjedhje por zgjedhë, nuk pranon konkurentë por skllevër. Dhe ky njeri ka paguar si idjot për lobuar andej nga SHBA-ja për ta parë me sy mirë presidenti Tramp? Pa diskutim jo! Ky tip nuk është idjot por një kukull, nuk punon me mëndjen e vet por me kokën e tjetër kujt. Ky njeri nuk ka atdhe, ky ka vetëm pasaportë me cilën hyn e del aty ku ka cirk politik. Ky shërbëtor i rëndomtë kërkon bëj zotninë por nuk shkon larg se lakeu, aq sa ç’e kërkojnë ata e lobojnë, ata vëzhgojnë nga lloxhat e errëta aty ku luhet bixhozi i popujve naiv, njohin vetëm disfata e anarki.

Ç’bëhet vallë andej nga çështja …Tahiri, me ç’makinë lëviz këtë periudhë, cilin takon? Ato syze ka patur ka apo mos ndofta i ka ndërruar?

Bardhyl Ermini      

 

 

 

 

Reklama

Lexo më shumë