Home » VV ua jep lamtumirën 13 deputetëve që u larguan sot, i quan manipulantë

VV ua jep lamtumirën 13 deputetëve që u larguan sot, i quan manipulantë

Lëvizja Vetëvendosje ka reaguar pas largimit 13 deputetëve nga grupi i saj parlamentar sot. Donika Kadaj u rikthye Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës, ndërsa 12 deputetët tjerë formuan grup ri parlamentar, Grupin e Deputetëve Pavarur.

Nëpërmjet një komunikate, Vetëvendosje ua ka dhënë gjithëve lamtumirën, duke i quajtur manipulantë.

Partia e udhëhequr nga Albin Kurti ka thënë se deri tash asnjë prej këtyre deputetëve nuk ka shprehur, me shkrim apo me gojë, ndonjë ide apo qëndrim politik ndryshëm nga idetë dhe qëndrimet e Lëvizjes.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

“Turpi do mbetet me ata nuk e kuptuan përgjegjësinë e tyre historike dhe e vendosën veten mbi synimet politike e ideore”, thuhet komunikatën e VV’, e publikuar faqen zyrtare partisë Facebook.

Komunikata e plotë:

Mbi ikjet e fundit paskan qenë edhe parat

Sot morëm vesh nga mediat se 13 deputetë janë larguar prej grupit parlamentar Lëvizjes VETËVENDOSJE!, subjektit tonë cilit vota popullore i mundësoi përfaqësimin me 32 deputetë. Dymbëdhjetë prej larguarve kanë krijuar një grup vete Kuvend, ndërsa njëra prej tyre, Donika Kadaj, është rikthyer AAK-në e Ramush Haradinajt. Deri tash asnjë prej këtyre deputetëve nuk ka shprehur, me shkrim apo me gojë, ndonjë ide apo qëndrim politik ndryshëm nga idetë dhe qëndrimet e Lëvizjes VETËVENDOSJE!. Ndërsa vendimi i Donika Kadajt për t’u rikthyer AAK është tregues i mungesës absolute qëndrimit politik. AAK-ja është një parti e cila e ka ndryshuar radikalisht qëndrimin raport me Marrëveshjen për ‘Demarkacionin’ me Malin e Zi, dhe, kjo parti po shënon edhe një numër madh dështimesh qeverisjen e vendit, gjëra kundër cilave deputetja Kadaj ka qenë shumë e zëshme deri para pak ditësh. Sa i përket 12 deputetëve tjerë kanë krijuar sot “Grupin e Deputetëve Pavarur” (GDP), ata vazhdojnë ndërmarrin veprime pa asnjë tekst shpjegues. Cilat janë vijat e orientimit tyre politik, apo dallimet e tyre politike me Lëvizjen? Ata janë pa qëndrime zyrtare, njësoj si pushtetarët dhe politikanët e vjetër, improvizojnë me veten e me Kosovën, dëm popullit. Ky grup pa tekst e pa qëndrime dëshmon edhe për faktin se kemi bëjmë me individë kanë dallime mëdha me njëri-tjetrin, cilët pavarur janë vetëm nga vetvetja.

Me këtë vendim tyre, këta 13 deputetë janë vetëpërjashtuar nga Lëvizja VETËVENDOSJE! dhe nuk mund ta përfaqësojnë atë as brenda dhe as jashtë institucioneve. Lëvizja ka bërë çmos kjo mos ndodhte, por plani i tyre ka qenë qartazi i hershëm dhe pa kthim mbrapa.

Megjithatë, shumë sesa largim nga Lëvizja VETËVENDOSJE! këta deputetë janë larguar nga populli i ka përkrahur. Ata po marrin me vete padrejtësisht mandate nuk u takojnë, duke shkelur mbi punën dhe sakrificat e mijëra aktivistëve, duke mashtruar me mijëra qytetarë, dhe duke përfituar nga fondi dedikuar për fushatë e për shumë aktivitete tjera për ta ndër vite. Do duhej sigurisht ata falenderoheshin për kontributin e tyre mëhershëm Lëvizjen VETËVENDOSJE!, por marrë parasysh manipulimin e madh kanë orkestruar opinion publik ndaj Lëvizjes VETËVENDOSJE! gjatë gjithë këtyre muajve, marrë parasysh pavërtetat kanë thënë, marrë parasysh shtrembërimin e madh kanë shkaktuar ndaj vullnetit qytetarëve shprehur me votë, do dukej shumë hipokrite nga ana jonë këtë falenderim ta bënim pikërisht sot.

Një ikje e tillë nuk është reflektuar anëtarësinë dhe mbështetësit e Lëvizjes. Këto largime nuk kanë qenë çarje, por thjesht ikje, ikje nga përgjegjësitë, nga fjala e dhënë, dhe, siç duket, edhe nga programi politik. Këto ikje vijnë pas largimit Shpend Ahmetit, duke i hapur kështu rrugën tentativës për formimin e “FER-it 2” me emër ri. Tentativë duket se po çalon ende pa nisur eci.

Pas këtyre ikjeve, Lëvizja VETËVENDOSJE! e ka gjithë mundësinë, vullnetin dhe kapacitetet për t’u rritur e forcuar si kurrë parë. Koha punon favorin tonë. Plani i tyre për ta përçarë e për ta shkatërruar Lëvizjen dështoi. Turpi do mbetet me ata nuk e kuptuan përgjegjësinë e tyre historike dhe e vendosën veten mbi synimet politike e ideore. Suksesi do t’i shkojë popullit dhe Lëvizjes VETËVENDOSJE! nuk iku, nuk u nda e nuk do ndahet kurrë prej tij.

Prishtinë, 14 mars 2018

Lëvizja VETËVENDOSJE!

Reklama