Home » Votimi i ligjit për gjuhën shqipe, Meta: Akt i rëndësishëm historik

Votimi i ligjit për gjuhën shqipe, Meta: Akt i rëndësishëm historik

Presidenti i Shqipërisë Ilir Meta përshëndeti vendosmërinë për miratimin e ligjit përdorimit gjuhës shqipe nga Parlamenti i Maqedonisë.

Kreu i Shtetit shqiptar e cilësoi miratimin si një akt i rëndësishëm historik e me rëndësi madhore, jo vetëm për shqiptarët por edhe për ardhmen europiane Maqedonisë.

Parlamenti maqedonas votoi për herë dytë miratimin e ligjit pasi parë Presidenti maqedonas nuk e dekretoi.

Miratimi i ligjit ume vota pro, një atmosferë tensionuar. Miratimi i këtij ligji është bërë pa përfillur 35 mijë amendamente propozuara nga partia opozitare, VMRO-DPMNE.

Për këtë arsye deputeti dhe ish-kryeministri i Maqedonisë, Nukolla Gruevski , ka tentuar pengoj votimin, duke thënë se po votohet mënyrë jo ligjore.

Por, kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi nuk pranoi ndërpritet seanca. Gruevksi ka provuar pengojë votimin, madje duke ndërhyrë edhe tek vendi ku rrinte ulur kryetari Xhaferi, cilin e ka lagur edhe me një gotë ujë, çka e ka detyruar sigurimin ndërhyjë për mos precipituar situata./syri.net

Reklama