Home » Vjellja pas të ushqyerit me gji tek foshnjet, pak nëna janë në dijeni pse ndodhë

Vjellja pas të ushqyerit me gji tek foshnjet, pak nëna janë në dijeni pse ndodhë

Momenti i vjelljes tek foshnja mund ngjallë frikë dhe terror tek prindërit, pasi ajo jetë ushqyer me gji.

Megjithatë, ekziston edhe një fenomen tjetër, i cili është i ngjashëm me vjelljen, por se kanë disa dallime esenciale.

Me refluks do kuptojmë kthimin mbrapsh gojën e fëmijës një pjese ushqimit, pjesërisht tretur, gjë e cila mund ndodhë edhe pas 2-3 orësh nga pirja e qumështit. Nëse ndodh kështu nuk duhet shqetësoheni pasi kjo është diçka normale për një laktant. Refluksi ndodh mënyrë papritur, pra fëmija nuk jep ndonjë shenjë vuajtje ashtu si mund ndodhë rast se do jetë duke vjellë.

E vjella jep shenja tjera, cilat shpesh mund shoqërohen me diarre apo konstipacion. Gjatë këtij shqetësimi fëmija mund qajë duke qënë se nuk ndihet mirë dhe mund ndiejë edhe djegie stomaku. vjellat gjithashtu do ndikojnë negativisht rritjen e fëmijës si pasojë e humbjes lëngjeve dhe substancave ushqyese, ndërsa refluksi nuk ndikon aspak rritjen e fëmijës.

Nëse prindërit ndihen frikësuar nga kjo situatë është mirë flasin me mjekun. Zakonisht këto janë situata zhduken me kalimin e kohës, pa lënë pasoja.

Ka edhe shkaqe patologjike, ndër cilat shpeshtat janë ato rrjedhin nga infeksionet e zorrëve ose urinës. këto raste një simptomë është e lidhur me vjellat është edhe prania e kapsllikut.

Nëse vjellja pas ushqyerjes me gji ndodh shpesh është mirë flisni me mjekun./Pernenat.al/

The post Vjellja pas të ushqyerit me gji tek foshnjet, pak nëna janë në dijeni pse ndodhë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama