Home » Vetëvendosje: Largimi i Shpend Ahmeti i hapi rrugë ‘FER-it 2’ që po çalon ende pa nisur të ecë

Vetëvendosje: Largimi i Shpend Ahmeti i hapi rrugë ‘FER-it 2’ që po çalon ende pa nisur të ecë

Lëvizja Vetëvendosje përmes një komunikate dërguar mediave ka kritikuar anëtarët e dorëhequr cilët sot edhe zyrtarisht krijuan një Grup ri Parlamentar Kuvendin e Kosovës.

Fillimisht VV thotë se Grupi i Deputetëve Pavarur janë larguar pa asnjë tekst sqarues, teksa ka pyetur se cilat janë dallimet politike tyre me Lëvizjen.

Sa i përket 12 deputetëve tjerë kanë krijuar sot “Grupin e Deputetëve Pavarur” (GDP), ata vazhdojnë ndërmarrin veprime pa asnjë tekst shpjegues. Cilat janë vijat e orientimit tyre politik, apo dallimet e tyre politike me Lëvizjen? Ata janë pa qëndrime zyrtare, njësoj si pushtetarët dhe politikanët e vjetër, improvizojnë me veten e me Kosovën, dëm popullit. Ky grup pa tekst e pa qëndrime dëshmon edhe për faktin se kemi bëjmë me individë kanë dallime mëdha me njërit-tjetrin, cilët pavarur janë vetëm nga vetvetja”.

Me këtë vendim tyre, këta 13 deputetë janë vetëpërjashtuar nga Lëvizja VETËVENDOSJE ! dhe nuk mund ta përfaqësojnë atë as brenda dhe as jashtë institucioneve. Lëvizja ka bërë çmos kjo mos ndodhte, por plani i tyre ka qenë qartazi i hershëm dhe pa kthim mbrapa”, thuhet njoftimin e VV-s%.

Vetëvendosje ka thënë se largimi i deputetëve është mashtrim i mijëra qytetarëve dhe aktivistëve. Sipas kësaj partie po ashtu dorëhequrit kanë përfituar nga fondi i dedikuar për fushatë dhe për shumë aktivitete tjera për ta ndër vite.

“Megjithatë, shumë sesa largim nga Lëvizja VETËVENDOSJE ! këta deputetë janë larguar nga populli i ka përkrahur. Ata po marrin me vete padrejtësisht mandate nuk u takojnë, duke shkelur mbi punën dhe sakrificat e mijëra aktivistëve, duke mashtruar me mijëra qytetarë, dhe duke përfituar nga fondi dedikuar për fushatë e për shumë aktivitete tjera për ta ndër vite”.

Do duhej sigurisht ata falenderoheshin për kontributin e tyre mëhershëm Lëvizjen VETËVENDOSJE !, por marrë parasysh manipulimin e madh kanë orkestruar opinion publik ndaj Lëvizjes VETËVENDOSJE ! gjatë gjithë këtyre muajve, marrë parasysh pavërtetat kanë thënë, marrë parasysh shtrembërimin e madh kanë shkaktuar ndaj vullnetit qytetarëve shprehur me votë, do dukej shumë hipokrite nga ana jonë këtë falenderim ta bënim pikërisht sot”, thuhet reagimin e kësaj partie.

tej sipas VV-së largimi i këtyre deputetëve vije pas largimit Shpend Ahmetit, i cili sipas VV-së i hapi rrugë formimit FER dyshit.

Një ikje e tillë nuk është reflektuar anëtarësinë dhe mbështetësit e Lëvizjes. Këto largime nuk kanë qenë çarje, por thjesht ikje, ikje nga përgjegjësitë, nga fjala e dhënë, dhe, siç duket, edhe nga programi politik. Këto ikje vijnë pas largimit Shpend Ahmetit, duke i hapur kështu rrugën tentativës për formimin e “FER-it 2″ me emër ri. Tentativë duket se po çalon ende pa nisur eci”.

Pas këtyre ikjeve, Lëvizja VETËVENDOSJE ! e ka gjithë mundësinë, vullnetin dhe kapacitetet për t’u rritur e forcuar si kurrë parë. Koha punon favorin tonë. Plani i tyre për ta përçarë e për ta shkatërruar Lëvizjen dështoi. Turpi do mbetet me ata nuk e kuptuan përgjegjësinë e tyre historike dhe e vendosën veten mbi synimet politike e ideore. Suksesi do t’i shkojë popullit dhe Lëvizjes VETËVENDOSJE ! nuk iku, nuk u nda e nuk do ndahet kurrë prej tij”, thuhet njoftimin e VV-së

The post Vetëvendosje: Largimi i Shpend Ahmeti i hapi rrugë ‘FER-it 2’ që po çalon ende pa nisur të ecë appeared first on INSAJDERI.

Reklama