Home » Tre libra për ta njohur më mirë Stephen Hawking

Tre libra për ta njohur më mirë Stephen Hawking

Ka ndërruar sot jetë Stephen Hawking, një prej mendjeve ndritura botë, i lindur Oxford vitin 1942.

Bashkë me Roger Penrose ai tregoi se Teoria e Relativitetit e Ajnshtajnit konsideron se koha dhe hapësira kanë pasur pikënisjen Big Bang ndërsa përfundojnë vrimën e zezë. Hawking ka pranuar 12 diploma fuqishme botërore ndërsa edhe ka shkruar disa libra gjatë jetës tij, cilët edhe sot lexohen për kuptuar ideologjinë dhe pikëpamjet e tij.

Po i sjellim këtu tre libra cilët mund ti lexoni nëse dëshironi kuptoni shumë për këtë fizikan dhe kozmolog njohur. Disa prej librave mund ti gjeni edhe gjuhën shqipe.

617m43n-HWL._SX331_BO1204203200_ Tre libra për ta njohur më mirë Stephen Hawking

A Brief History of Time”
Rreth 9 milion kopje shitura këtij libri përkthyer 40 gjuhë botës tregojnë shumë për rëndësinë dhe fuqinë e librit botuar vitin 1988. Libri është shkruar për fillestarët, për ata nuk kanë njohuri për teoritë shkencore, ndërsa flet për universin, për kohën dhe për hapësirën, dhe për gravitetin si forcë . libër diskutohen relativiteti gjeneral dhe mekanika kuantike dhe për teorinë unifikuese, e cila përshkruan çdo gjë hapësirë mënyrë koherente. Hapësirat e zeza janë yjet kanë kollapsuar një pikë shumë vogël.

617m43n-HWL._SX331_BO1204203200_ Tre libra për ta njohur më mirë Stephen Hawking

The Grand Design”
Si dhe kur nisi universi? Pse jetojmë? Pse jemi këtu këtë botë? Cila është natyra e realitetit? Pse natyra na pranon dhe pse ligjet e saj janë kaq pranuara nga ekzistenca jonë? Shkenca, apo Zoti? Pyetjet e shumta janë pjesë e këtij libri konsiderohet si kryevepra e Hawking. libër, mes tjerash përshkruhet se si kozmosi nuk e ka vetëm një histori dhe ekzistencë, por se si çdo histori e mundshme e universit ekziston rastësisht. Një gjuhë brilante dhe shumë e thjeshtë e ka bashkuar Hawking dhe Mlodinow për shkruar këtë libër.

617m43n-HWL._SX331_BO1204203200_ Tre libra për ta njohur më mirë Stephen Hawking


The Universe in a Nutshell”

Një mendimtar i denjë, Hawking këtë libër ka përfshirë nocionet e librave kaluar. Gati secilin libër ka shkruar, ai nuk ka lënë jashtë vrimat e zeza (black holes) apo gravitetin, apo mekanikën kuantike dhe Teorinë M. libër vjen edhe “Teoria e Gjithçkaje” – shtrihet zemër universit. libër provohet bashkohen Teoria e Ajnshtajnit dhe ajo e Feynman për krijuar një teori e cila do përshkruante gjithçka ndodhë kozmos. Libri është botuar vitin 2001 ndërsa është vazhdimësi e librit parë propozuam sot.

The post Tre libra për ta njohur më mirë Stephen Hawking appeared first on KultPlus.

Reklama