Home » Thaçi: Gjuha shqipe tani do flitet në të gjitha institucionet e larta maqedonase, urime shqiptarëve

Thaçi: Gjuha shqipe tani do flitet në të gjitha institucionet e larta maqedonase, urime shqiptarëve

Presidenti i vendit Hashim Thaçi ka thënë se miratimi i Ligjit për Gjuhën Shqipe Maqedoni, është hap i rëndësishëm përpara edhe drejt ardhmes euroatlantike.

Duke theksuar se tashmë gjuha shqipe do flitet institucionet larta shtetërore maqedonase, ai ka uruar gjithë shqiptarët me rastin e miratimit këtij ligji Maqedoni, njofton Klan Kosova.

”Miratimi i Ligjit për Gjuhët Maqedoni, ku tash gjuha shqipe do përdoret edhe nëpër institucionet larta shtetërore, është një lajm i mirë jo vetëm për komunitetin shqiptar atje, por për tërë rajonin tonë. Është një vullnet i mirë për bashkëjetesë, duke respektuar diversitetin kulturor dhe dinjitetin e integritetin e secilit qytetar. I uroj shqiptarët dhe shtetin e Maqedonisë për këtë hap rëndësishëm përpara edhe drejt ardhmes euroatlantike”, thuhet deklaratën e Presidentit Thaçi, njofton Klan Kosova.

 

Reklama