Home » Rreziku nga Diabeti i tipit 2 para moshës 40 vjaçare

Rreziku nga Diabeti i tipit 2 para moshës 40 vjaçare

Diagnostifikimi me Diabetin e tipit 2 para moshës 40 vjeçare ulë jetëgjatësinë e personave prekur nga kjo sëmundje, kanë treguar studimet e reja.

Kjo sëmundje, e cila mund menaxhohet duke adaptuar stil jetese dhe dietë shëndetshme, njihet botërisht si shkaktar i vdekjeve.

Megjithatë ekspertët tani kanë zbuluar ndikimin ka Diabeti i tipit 2 jetëgjatësinë e pacientëve prekur nga kjo sëmundje para moshës 40 vjeçare.

Ata kanë zbuluar se këta persona kanë rrezik shumë madh vdekjes parakohshme. Personat e diagnostifikuar para 40-tave kanë gjase për 2.5 herë madhe vdesin para moshës 75 vjeçare, krahasuar me ata preken nga Diabeti i tipit 2 pas 60-tave.

Reklama