Home » Reagimi i Xhaferit pas konfrontimit me Gruevskin [video]

Reagimi i Xhaferit pas konfrontimit me Gruevskin [video]

Kryetari i Kuvendit Maqedonisë, Talat Xhaferi ka reaguar pas konfrontimit me deputetin e VMRO-së Nikolla Gruevskin Kuvendin e Maqedonisë.

Xhaferi, konferencë për shtyp, pas miratimit Ligjit për Gjuhët Maqedoni, ka thënë se nuk do marrë masa ndaj Gruevskit, edhe pse ai kishte tentuar ta ndalte me dhunë miratimin e Ligjit për Gjuhët.

“Ligji, sipas Kushtetutës, neni 75, parasheh procedurën e miratimit Ligjit. Ajo procedurë është respektuar plotësisht. E drejta e Vetos nga kryetari i shtetit nuk nënkupton se kryetari i shtetit ka mundësinë e vlerësimit ligjit miratuar parlament”, deklaroi Xhaferi.

Unë si kryetar parlamentari nuk kam nevojë për marrë masa, dhe besoj qytetarët e Republikës Maqedonisë, ashtu siç morën masa zgjedhjet lokale, do tregojnë njëjtën zgjedhjet e tjera”, u shpreh Xhaferi, duke reaguar ndaj Gruevskit.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

ВО ЖИВО ОД СОБРАНИЕ: Прес-конференција на Талат Џафери

ВО ЖИВО ОД СОБРАНИЕ: Прес-конференција на Талат Џафери

Posted by Makfax on Wednesday, 14 March 2018

The post Reagimi i Xhaferit pas konfrontimit me Gruevskin appeared first on INSAJDERI.

Reklama