Home » Raporti/ Shqiptarët, populli më i dëshpëruar i Europës

Raporti/ Shqiptarët, populli më i dëshpëruar i Europës

Raporti/ Shqiptarët, populli i dëshpëruar i Evropës

Shqipëria renditet vendit e 112 nga 156 shtete indeksin e lumturisë për vitin 2018, duke qenë e fundit Evropë, pra e palumtura.

raportin e publikuar sot nga OKB, Shqipëria renditet pothuajse njëjtat nivele me shtete si Tunizia, Sierra Leone, Iraku apo Bangladeshi.

Treguesit cilët bazohet indeksi marrin për bazë ardhurat për frymë, pritshmërinë për një jetë shëndetshme, mbështetjen nga miqtë dhe afërmit, dhënat për bamirësi, liria për bërë zgjedhje jetë dhe nivelet e perceptuara korrupsionit, tregues për cilët shqiptarët duket se rezultojnë pakënaqurit rajon dhe Evropë.

tre vitet e fundit, Shqipëria është përkeqësua me 22 vende, raporton Monitor.

grafikun e ndryshimit për periudhën nga 2008–2010 2015–2017, Shqipëria renditet ndër 9 vendet botë kanë shënuar përkeqësimin madh (-0791 pikë), bashku me vende si Madagascar, Botswana, Turkmenistan, Ukraine, Yemen, Syria, Malawi, Venezuela./lapsi

11111-1 Raporti/ Shqiptarët, populli më i dëshpëruar i Europës 11111-1 Raporti/ Shqiptarët, populli më i dëshpëruar i Europës

Reklama