Home » Raporti i lumturisë tregon zhgënjimin: Shqipëria më e palumtura në Europë, ndër vendet me përkeqësimin më të madh në botë

Raporti i lumturisë tregon zhgënjimin: Shqipëria më e palumtura në Europë, ndër vendet me përkeqësimin më të madh në botë

Shqipëria renditet vendin e 112 nga 156 shtete indeksin e lumturisë 2018, publikuar sot nga Organizata e Kombeve Bashkuara, duke qenë e fundit Europë, pra e palumtura.

Shqipëria renditet pothuajse njëjtat nivele me shtete tilla si Laosi, Tunizia, Sierra Leone, Balgladeshi, Iraku etj.

krahasim me një vit parë, renditja është përkeqësuar me 3 pozicione, teksa indeksin e vitit mëparshëm ishim vend 109. Ndërsa një vit parë, 2016, Shqipëria ishte pozicionin e 95.

grafikin e ndryshimitpër periudhën nga 2008–2010 2015–2017, Shqipëria renditet ndër 9 vendet botë kanë shënuar përkeqësimin madh (-0791 pikë), bashku me vende si Madagascar, Botsëana, Turkmenistan, Ukraine, Yemen, Syria, Malaëi, Venezuela.

Nga vendet e rajonit , Bosnja është vend 93, Maqedonia vend 89, Mali I Zi vend 81, Serbia vend 78, Kosova vend 66.

Raporti i Lumturisë është i bazuar një anketë vjetore, ku pyeten rreth 1000 individë shumë se 150 vende botës, cilëve ju kërkohet rendisin, nga 1 10, për parë nëse  janë duke jetuar mirë apo jo.

Studiuesit kanë përdorur gjashtë tregues  për kuptuar rezultatet: Prodhimin e Brendshëm Bruto për frymë, pritshmërinë për jetën, mbështetjen nga miqtë dhe afërmit, dhënat për bamirësi, liria për bërë zgjedhje jetë dhe nivelet e perceptuara korrupsionit.

Vendet nordike, sigurisht ishin lumturat. renditjen e fundit, vend parë ka kaluar Finlanda, duke I zënë vendin Norvegjisë, ndjekura nga Danimarka, Islanda, Zvicra.

Capture-16 Raporti i lumturisë tregon zhgënjimin: Shqipëria më e palumtura në Europë, ndër vendet me përkeqësimin më të madh në botë

Capture-16 Raporti i lumturisë tregon zhgënjimin: Shqipëria më e palumtura në Europë, ndër vendet me përkeqësimin më të madh në botë

 

 

The post Raporti i lumturisë tregon zhgënjimin: Shqipëria më e palumtura në Europë, ndër vendet me përkeqësimin më të madh në botë appeared first on Revista Monitor.

Reklama