Home » Publikohen fotografi të rralla të ‘The Beatles’ në Amerikë

Publikohen fotografi të rralla të ‘The Beatles’ në Amerikë

shumë se 350 fotografi pa publikuara parë grupit The Beatles do dalin ankand Liverpool.

24 mars Liverpool do hapet ankandi me 413 fotografi grupit britanik The Beatles, ku 350 prej këtyre fotografive nuk janë parë përpara. Siç raporton Shtëpia e Ankandi Omega, fotografitë janë realizuar nga fotografi Mike Mitchell vitin 1964.

100376700_045489513 Publikohen fotografi të rralla të ‘The Beatles’ në Amerikë
100376700_045489513 Publikohen fotografi të rralla të ‘The Beatles’ në Amerikë

Anëtarët e grupit; John Lennon, Paul McCartney, George Harrison dhe Ringo Starr kanë dhënë koncertin e tyre parë Shtetet e Bashkuara Amerikës 11 shkurt vitit 1964 Washington. Po atë kohë fotografi Mitchell i cili ishte 18-të vjeçar arriti merrte akreditimin fotografonte nga afër anëtarët e grupit. Disa muaj vonë, 13 shtator, ai përcolli koncertin e tyre Baltimore (Marylan, USA), nga ku u realizuan 413 fotografitë cilat do jenë shitje.

Ata kanë sjellë gjëra reja kontinentin tonë dhe ne dëshironim dinim shumë se kush ishin ata. Kisha shkuar me idenë krijoja një portret këngëtarëve dhe jo me idenë përcjellja koncertin”, është shprehur Mitchell një video Youtube ku jep shumë detaje mbi fotografitë e tij.

Për dekada negativët e këtyre fotografive kanë mbetur nëpër kutia derisa avancimet teknologji kanë mundësuar këta negativë fotografive zhvillohen. Fotografitë janë bërë nën dritën e ambientit pasi aparati i Mitchell nuk kishte pasur dritë tij. Mirëpo tani pikërisht drita e cila ka ndikuar mënyrën e paraqitjes fotografive i ka bërë veçanta ato.

100376700_045489513 Publikohen fotografi të rralla të ‘The Beatles’ në Amerikë
100376700_045489513 Publikohen fotografi të rralla të ‘The Beatles’ në Amerikë

vitin 2011, New York, 46 fotografi grupit Beatles ishin dalë ankand dhe ishin shitur për 293 mijë e 878 euro. / KulPlus.com

The post Publikohen fotografi të rralla të ‘The Beatles’ në Amerikë appeared first on KultPlus.

Reklama