Home » Për herë të parë Talat Xhaferi nis konferencën në gjuhën shqipe

Për herë të parë Talat Xhaferi nis konferencën në gjuhën shqipe

Kryetari i Parlamentit, Talat Xhaferi, pas miratimit ligjit për gjuhët, mbajti një konferencë për shtyp, cilën për herë parë iu është drejtuar gjuhën shqipe, dhe pas gjuhën maqedonase, njofton TetovaSot.

“Komenti mbi sjelljen e deputetit Nikolla Gruevski, deri dje Kryeministër dhe lideri i VMRO-DPMNE, mendoj se nuk ka nevojë unë ta komentojë. Çdo qytetar e sheh sjelljen e tij dhe do ta tregojë veten”, theksoi Xhaferi.

Ai tha se sjellja e disa deputetëve nuk duhet kuptohet si një provokim baza ndëretnike.
lidhje me kërkesat dhe vlerësimin e kushtetutshmërisë ligjeve është juridiksion i vetëm i Gjykatës Kushtetuese, e cila, sipas procedurës duhur do përcaktojë nëse ligjet e miratuara janë kushtetuese apo jo. Nuk është kompetencë Kuvendit”, tha Xhaferi.

Pas hedhjes ujit gjatë votimit nga Gruevski ishte i pamundshëm votimi elektronik u votuar me ngritje duarve nga deputetët, u fituan 64 vota dhe kështu përmbushen kushtet e ligjit trajtohet si ligj i miratuar, shtoi ai.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

#Almakos drejpërsëdrejti/ Kryeparlamentari Xhaferi deklaratë për mediat pas miratimit Ligjit për përdorimin e gjuhëvewww.almakos.comAlmakos.com

Publié par Almakos.com sur mercredi 14 mars 2018

Reklama