Home » PD vlerëson votimin e gjuhës shqipe në Maqedoni

PD vlerëson votimin e gjuhës shqipe në Maqedoni

Partia demokratike ka vlerësuar votimin e gjuhës shqipe sot parlamentin e Maqedonisë.

Sipas PD-së, ky votim i hap rrugën përmirësimit klimës dhe bashkëpunimit mes dy komuniteteve.

Përmes një deklarate për mediat PD, nxit dhe inkurajon faktorin politik shqiptar për shumë bashkëpunim.

Deklarata e PD:

‘Partia Demokratike përshëndet votimin Parlamentin e Maqedonisë ligjit gjuhës shqipe. Ky votim është një hap përpara krijimin e një klime mirë bashkëjetese midis komuniteteve etnike Republikën e Maqedonisë.

Partia Demokratike përshëndet faktorin politik shqiptar Maqedoni dhe nxit e inkurajon bashkëpunimin politik mes tij për realizimin e gjitha detyrimeve rrjedhin nga zbatimi i plotë i Marrëveshjes Ohrit.

Partia Demokratike mbështet një Maqedoni stabile dhe integruar strukturat euroatlantike si interesi i mirë i stabilitetit dhe përparimit rajonit drejt integrimit europian dhe euroatlantik’./syri.net

Reklama