Home » PD përshëndet miratimin e ligjit të gjuhës shqipe në Maqedoni

PD përshëndet miratimin e ligjit të gjuhës shqipe në Maqedoni

 

Partia Demokratike ka përshëndetur mërkurën miratimin e ligjit gjuhës Shqipe nga Kuvendi i Maqedonisë.

Pas një seance ku kanë dominuar momente shumta tensioni, Kuvendi i Maqedonisë miratoi me 64 vota ligjin e gjuhëve, çka i hap rrugë përdorimit gjuhës shqipe gjitha institucionet.

Me anë një deklarate për shtyp, Partia Demokratike tha seky votim është një hap përpara krijimin e një klime mirë bashkëjetese midis komuniteteve etnike Republikën e Maqedonisë.”

“Partia Demokratike përshëndet faktorin politik shqiptar Maqedoni dhe nxit e inkurajon bashkëpunimin politik mes tij për realizimin e gjitha detyrimeve rrjedhin nga zbatimi i plotë i Marrëveshjes Ohrit.

Partia Demokratike mbështet një Maqedoni stabile dhe integruar strukturat euroatlantike si interesi i mirë i stabilitetit dhe përparimit rajonit drejt integrimit europian dhe euroatlantik”, shkruhet faqen zyrtare PD-së.

l.h/ dita

Reklama

Lexo më shumë