Home » Pa zgjidhjen e të drejtës shqiptare nuk ka anëtarsim të Maqedonisë në institucionet e BE-së dhe në NATO

Pa zgjidhjen e të drejtës shqiptare nuk ka anëtarsim të Maqedonisë në institucionet e BE-së dhe në NATO

SHSHA Çikago si njëra nga organizatat e njohura diasporën shqiptare Amerikë,pa dyshim
është një krah i fortë i LQSHA-së Joe DioGuardi Nju Jork.
Emri i Joe Diguardit dhe projekti kombëtar i LQSHA-së si e vetmja organitatë shqiptaro-amerikane
e ka drejtën e lobimit për çështjen shqiptare Ballkan,tashmë ka hyrë analet e historisë
kombëtar dhe është bërë njëi fuqishëm insitutucionet politike dhe diplomatike shtetin e
Amerikës dhe ato ndërkombëtare,thuhet reagimin e SHSHA-së Çikago.
Peticioni si formë e lirë demokratike hedh dritë për drejtën legjitime popullit shqiptar
hapësirën e vet etnike Maqedoni,ka ardhur nga fakti se tash 28 vjet nga ndarja e Maqedonisë nga
ish Jugosllavia,proceset dhe vlerat e demokracisë me tiparet e njohura për liritë njerëzore nuk nisën
dhe nuk shkuan rrugën e duhur,për mbajtur peng drejtën e popullit shqiptar pozitën
diskriminuese pakicës dhe jo shtetformues,thuhet reagimin nga Çikago
Tash e njëzet vjet këtë shtet nuk ka pasur regjistrim popullsisë dhe regjimi i shtetit
Maqedoni ka minipuluar me numrin e popullit dytë shumicë shqiptare , Samitin NATO i
mbajtur vitin 2012 Çikago u tha se këtë vend multietnik jetojnë mbi 40 përqind popullit
etnikë shqiptar.Atëherë pse nuk është rregulluar subjektiviteti i popullit shqiptar me ndryshimet e
Kushtetutës tash e 70 vjet nga pas Lufta e Dytë Botërore dhe regjimit komunist,popullin
shqiptar e pati trajtuar me ligjet arbitrare pakicës kombëtare dhe disa periudha vështira
linqimit edhe popullit ndaluar,thuhet reagimin e SHSHA-së Çikago.
Peticioni nga e drejta ndërkombëtare për liritë dhe barazinë njerëzore ato vende me regjime
nacionaliste,tregon qartë se vlerat univesale demokracisë janë për gjithë e jo vetëm për popullin
maqedonas dhe anashkalimi dhe diskriminimi i popullit dytë shumicë shqiptarëve hapësirën e
vet etnike,thuhet tej këtë reagim nga Çikago.
Forcat politike shqiptare për këto vite shumë u morën me vetën dhe ,,rregullat,, e pushtetit aktual
përmes disiplinës koalicionit nuk guxonin tejkalojnë,,vijat e kuqe,, Shkup!I bëjmë thirrje
tërë diasporës shqiptare Amerikë nënshkruajnë Peticionin e LQSHA-së Joe DioGuardi dhe e
njëjta do trajtohet organet e shtetit amerikan Kongres dhe Senat Uashington, çështja
shqiptare e nëpërkëmbur deri diskriminim Maqedoni marrë ngjyrën jeshile për drejtën e
subjektivitetit jo pakicë kombëtare,por popull i dytë shumicë dhe me aktin kushtetues si
shtetformues,thuhet fund këtij reagimi nga Çikago.

Reklama