Home » Morina: Skandali me mishin tregon se Dogana dhe AVUK-u janë të lidhur me Mafinë ekonomike

Morina: Skandali me mishin tregon se Dogana dhe AVUK-u janë të lidhur me Mafinë ekonomike

Gazetari i portalit Veriu.info, Gazmend Morina, e ka komentuar skandalin me mishin e ardhur nga Belgjika, cilët para se futej tregun kosovar kishte qëndruar 12 vjet ngrirë.

Morina thotë se Mafia ekonomike Kosovë po e mbron kompaninë kosovare e ka importuar mishin duke mos ia bërë publik emrin, përderisa përmend shembullin e shtetit belg i cili e ka publikuar emrin e kompanisë tyre, madje edhe e ka mbyllur atë.

Ja postimi i plotë i Gazmend Morinës Facebook:

Shteti i Belgjikës e ka pranuar skandalin, duke treguar se kompania e tyre ‘Veviba’ eksportuar/shitur 200 mijë kilogram mish Kosovë, cilët ishte vjetër 12 vjet. Madje, edhe e ka mbyllur këtë kompani.

Mirëpo, Kosovë po dëshmohet se shteti përgjithësi dhe Dogana e Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë veçanti, janë lidhura ngusht me Mafinë ekonomike. Kjo pasi po mbahet i fshehur emri i kompanisë e ka blerë/importuar mishin, ndërsa për mbyllje saj as vjen shprehje.

Nëse kjo kompani kosovare për qëllime përfitime ka importuar mish vjetër 12 vjet, a beson dikush këtë e ka bërë vetëm njëherë dhe tash është e përgjegjshme me konsumatorët!?

Edhe para dy vitesh Dogana bashkëpunim me Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë kishin asgjësuar 20 tonë mish pule me afat skaduar, por asnjëherë nuk ishte bërë publik emri i kompanisë importuese.

A e dini kur bëhen publik emrat e shitësve mishit prishur? Vetëm atëherë kur e shet ndonjë mishtore e vogël, e cila nuk ka mbështetje. Shembulli i mirë e dëshmon këtë, është rasti i një kasapi Kamenicës ndodhi para disa ditësh.

Screenshot_5-22-800x450 Morina: Skandali me mishin tregon se Dogana dhe AVUK-u janë të lidhur me Mafinë ekonomike

Reklama