Home » Mesazhi i një babai për vajzën që e rriti i vetëm, në ditëlindjen e saj

Mesazhi i një babai për vajzën që e rriti i vetëm, në ditëlindjen e saj

Nuk dua harrosh asnjëherë se sa shumë dua. Ne prindërit shqiptarë jemi disi ftohtë si natyrë. Nuk i shprehim hapur ndjenjat kemi brenda nesh. Mendojmë se fëmijët tanë e kuptojnë vetë dashurinë e fortë ne kemi për ta, por harrojmë se kur ndodhin keqkuptime dhe nuk i themi gjithë gjërat mendojmë, dyshimet dhe pasiguritë mund lindin si tek ne, edhe tek fëmijët tanë.

Unë nuk dua ti ndihesh e pasigurt. Pasigurive shoqëruan fëmijërinë dhe adoleshencën tënde pa një nënë përkrah, u ka ardhur fundi me kohë. Dua këto fjalë t’i kujtosh gjithmonë, sepse do jenë përherë aktuale dhe nuk do ndryshojnë asnjëherë. Ti je personi me vlerë jetën time. Dua dëgjoj qeshësh dhe shoh buzëqeshësh. Jam krenar për personin ti je shndërruar dhe pavarësisht se çfarë ndodh jetën tënde, unë besoj se ti do bësh zgjedhjet e duhura.

Nga dita kur nëna jote u nda nga jeta, dukej detyra e vështirë rrisja ty. Ti ishe vetëm dy vjeçe dhe unë duhet merrja përsipër çdo detyrë saj dhe ta vija praktikë me ty. Ti qaje shumë. Ndoshta nuk pëlqenin gjërat gatuaja unë dhe nuk doje t’i haje. Qaje kur unë ushqeja. Pastaj u rrite dhe fillove bëheshe dalëngadalë një vajzë e pavarur. Gatuaje vetë. I bëje vetë punët e shtëpisë, ndërkohë edhe mua bëje krenar me rezultatet e larta shkollë. U rrite dhe fillove shërbeje mua për gjitha herët unë isha kujdesur për ty. Je kujdesur për shtëpinë tonë dhe nuk i lije pas mësimet e tua. U rrite dhe i mendoje mirë gjërat bëje.

Tashmë je një vajzë plotësisht e pavarur, e diplomuar dhe e punësuar punën përherë e ëndërroje ta bëje. Çfarë mund kërkoj unë shumë si një prind? Çfarë mund kërkojë çdo prind tepër se sa fëmijët e tij rriten edukuar, kulturuar dhe përgjegjshëm?

Vlera e një prindi duket mënyrën se si i rrit fëmijët e vet. Ndoshta me ty unë edhe kam gabuar diku. Ndoshta jam treguar edhe i ashpër ndonjëherë, por dije se kurrë nuk e kam bërë për keqen tënde. Doja shihja kështu siç je tani. Një femër e aftë t’ia dalë mbanë e vetme përpara çdo sfide jetë.

Mos mendo se duke quajtur e rritur dhe e pavarur, nuk do kujdesem për ty. Do ta bëj përherë. Përherë do kujdesem, sepse ti do mbetesh gjithmonë e vogla ime. Gjithmonë do duket sikur do kesh nevojë për ndihmën dhe këshillat e mia jetë. Unë s’do ta lejoj asnjë lëndojë, sepse kam rritur me plot vuajtje dhe sakrifica, si çdo prind shqiptar me fëmijët e vet, shkruan bota.al. Nuk dua shoh krahët e dikujt do lëndojë, sepse ti meriton gjërat mira jetë.

Babi uron mijëra vite tjera me shëndet, lumturi dhe shumë suksese jetë! Bija ime e vogël, kurrë mos e harro sa dua dhe se përherë do kujdesem për ty. Përherë do kesh pranë vetes. Uroj vitet mos na ndajnë kurrë! Edhe 100!”

Reklama