Home » Merkel fiton mandatin e katërt të kancelares së Gjermanisë

Merkel fiton mandatin e katërt të kancelares së Gjermanisë

Anglea Merkel ka fituar për herë katërt postin e kancelares gjermane. Gati 6 muaj pasi vendi mbajti zgjedhjet prodhuan një shumicë reduktuar,…

Anglea Merkel ka fituar për herë katërt postin e kancelares gjermane.

Gati 6 muaj pasi vendi mbajti zgjedhjet prodhuan një shumicë reduktuar, Merkel u konfirmua nga parlamenti si udhëheqësja e Qeverisë re.

Prej 688 anëtarëve Bundestagut, gjithsej 364 vota ishin pro Merkelit, pavarësisht se partitë e koalicionit saj kanë 399 ulëse parlament. Nëntë deputetë abstenuan.

Merkel kishte nevojë për 355 vota sigurojë mandatin e saj katërt, raportojnë mediat gjermane.

Merkel, e cila fillimisht u bë kancelare vitin 2005, do qeverisë krye Partisë kristianë-demokratëve (CDU), koalicion me bashkimin kristianë-social dhe social-demokratët.

Gjatë ditës sotme Merkel pritet udhëtojë drejt Scholoss Bellevue, rezidencës presidentit gjerman, ku Presidenti Frank-Walter Steinmeit do t’i dorëzojë asaj letrën për mandatin e ri.

Formalitet e kërkojnë Merkel pastaj kthehet për Bundestag, ku kryeparlamentari do ta kryejë betimin e saj si kancelare.

Reklama