Home » LAJM fantastik për shqiptarët në Maqedoni, miratohet ligji për…

LAJM fantastik për shqiptarët në Maqedoni, miratohet ligji për…

Sot Kuvendin e Maqedonisa pas shumë tensionesh është votuar Ligji për Gjuhët. Me rezultatin prej 64 votash pro dhe asnjë kundër ligji i ri zyrtarizon përdorimin e gjuhës shqipe nivel lokal dhe qëndror.

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, është përplasur me deputetët e VMRO-DPMNE-së lidhur me ligjin e gjuhëve. disa moment është dashur dhe ndërhyrja e personave përgjegjës për sigurimin duke qenë se situata ka qenë e tensionuar. Pavarësisht gjithçkaje vendimi i sotëm i hap rrugë përdorimit gjuhës shqipe gjitha institucionet Maqedoni./Blitz.al/

Reklama