Home » Kompania nga Rahoveci kishte importuar mishin e prishur nga Belgjika

Kompania nga Rahoveci kishte importuar mishin e prishur nga Belgjika

Skandali i mishit prishur është zbuluar Belgjikë nga Agjencia Federale për Sigurimin e Rrjetit Ushqimor (FASFC) javën e kaluar, ka prekur edhe Kosovën.

Agjencia zbuloi se mishtorja belge “Veviba” kishte shitur sasi të mëdha të mishit të prishur brenda Belgjikës dhe jashtë saj. Në mesin e vendeve ku ishte importuar mishi i prishur ishte edhe Kosova.

Insajder raporton se Kompania për përpunimin dhe konservimin e mishit ‘Euro Ida’ me bazë Rahovec, ka eksportuar mishin nga kompania ‘Veviba’. (Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

euroida Kompania nga Rahoveci kishte importuar mishin e prishur nga Belgjika

Emri i kompanisë u zbulua pas sigurimit disa dokumenteve brenda Doganës Kosovës.

“Euro Ida” kishte importuar mish tri herë brenda muajve maj dhe qershor vitit 2016. Mishi i importuar kishte qenë “mish gjedhi”. “Euro Ida” kishte marrë rreth 60 ton mish nga kompania belge “Veviba” tri importe realizuara ndaras nga njëra-tjetra.

Pavarësisht se dokumenti tregon për importet e kompanisë “Euro Ida” nga kompania belge është pjesë e skandalit mishit prishur “Veviba”, drejtori i kompanisë nga Rahoveci, Anton Jupa ka thënë se kompania e tij nuk ka importuar asnjëherë mish nga Belgjika.

Jo [nuk kemi importuar]”, ka thënë Jupa për Insajderin.

Drejtori i kompanisë “Euro Ida”, i pyetur nga Insajderi për importin kompania e tij ka realizuar nga “Veviba”, ka folur për një skandal mishi, sipas tij, kishte shpërthyer Belgjikë “rreth 7-8 muaj parë”.

Edhe unë jam ngjarje, por kjo [skandali] ka ndodhë rreth 7-8 muaj heret, mos gabofsha. Nuk e di nëse është skandali i Vevibas, por Belgjikë ka pasur skandal para 7-8 muajve”, deklaroi Jupa.

Madje, Jupa ka thënë se edhe autoritetet dhe mediat Kosovë janë penduar “ e kanë bërë madhe skandalin e mishit belg”.

“Ama kurgjo nuk ka qenë ajo, sepse këta tonët i kanë rënë pishman e kanë bërë madhe këtë punë”, tha për Insajderin, drejtori i kompanisë kosovare “Euro Ida”.

Ai ka thënë se kompania e tij bashkëpunon me Brazilin dhe Poloninë, për importin e mishit Kosovë.

Mishi ishte eksportuar nga kompania belge Veviba për Kosovë ndonjëherë kishte qenë me afat skaduar prej 12 vitesh.

Hetimi ndaj kompanisë kishte nisur pasi Dogana e Kosovës shtator vitit 2016 kishte asgjësuar 20 ton mish, pasi një sasi e madhe e saj kishte qenë e prishur.

Kjo kompani kishte eksportuar mishin e saj Kosovë edhe para se asgjësoheshin 20 tonët e mishit prishur nga Dogana e Kosovës.

Reklama