Home » Ish-ambasadori i SHBA-së në Tiranë: Punojmë edhe me djallin nëse avancon interesat tona

Ish-ambasadori i SHBA-së në Tiranë: Punojmë edhe me djallin nëse avancon interesat tona

Shkarkimi i Sekretarit Shtetit, Rex Tillerson ka shkaktuar jo pak debat mediat botërore.

Ka shumë hamendësime lidhur me arsyet e largimit tij, por kryesisht thuhet se marrëdhëniet mes Tillerson dhe Trump nuk kanë qenë mira.

lidhje me këtë çështje ka folur edhe ish-ambasadori i SHBA-së Tiranë, James Jeffrey.

Ai tha për  ‘The New Jork Times’ se marrëdhëniet Departamentin e Shtetit nuk ishin mira.

“Marrëdhëniet mes drejtuesve lartë dhe pjesës madhe Departamentit Shtetit ishin toksike”, u shpreh diplomati i lartë, ka punuar me zotin Tillerson.

Dhe ky është një mister i plotë, sepse njerëzit Departamentin e Shtetit do punonin edhe me djallin nëse ai avancon interesat amerikane, dhe zoti Tillerson po e bënte këtë, tha ai.

Lëvizjet e fundit Departamentin Amerikan Shtetëror kanë ngjallur spekulimet edhe Shqipëri, me pyetjen nëse do ndryshojë diçka politikën amerikane përkundrejt Shqipërisë, ose saktë me palët Shqipëri.

s.a/dita

Reklama

Lexo më shumë