Home » Gratë marrin këtë ilaç para shtatzënisë, kanë më shumë gjasa të lindin djalë

Gratë marrin këtë ilaç para shtatzënisë, kanë më shumë gjasa të lindin djalë

Gratë mund ngelen shtatzënë nëse marrin ilaçin e njohur kundër dhimbjeve, temperaturës dhe inflamacionit – aspirinën.

një studim botuar para pak kohësh, femrat cilat kanë pasur dështime kanë lindur shpesh fëmijë meshkuj, nëse kanë marrë aspirinë para ngjizjes, për dallim nga femrat cilat kanë marrë placebo. Aspirina shton shansin lindni djalë.

Hulumtimet paraprake kanë treguar dështimet janë lidhur me inflamacionin e mitrës. Inflamacioni i këtillë mund ulë shanset femra lindë djalë, sepse konsiderohet fetusi mashkullor është i ndjeshëm. Bile edhe faktorët ekstremë siç janë stresi, pirja e duhanit etj. lidhen me uljen e numrit fëmijëve meshkuj.

Aspirina është ilaç kundër-inflamator jo steroid i cili përdoret kundër dhembjeve, temperaturës dhe inflamacionit. disa raste shkencëtarët kanë konstatuar bile e ngre shkallën e shtatzënisë mes femrave cilat u nënshtrohen ngjizjes jashtë trupore./Kidstime/

The post Gratë marrin këtë ilaç para shtatzënisë, kanë më shumë gjasa të lindin djalë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama