Home » Gjinekologët: Gratë mund të mbeten shtatzënë, vetëm nëse llogarisin periudhën e ovulimit në këtë mënyrë

Gjinekologët: Gratë mund të mbeten shtatzënë, vetëm nëse llogarisin periudhën e ovulimit në këtë mënyrë

Zakonisht, çifteve u rekomandohet kryejnë marrëdhënie seksuale para periudhës ovulimit, por shumë nga ta mund mos ia kenë idenë se si matet kjo periudhë.

Gjithsesi, ekziston një manual tregon për mënyrën e matjes, transmeton Gazeta Shneta.

Periudha e ovulimit llogaritjet përmes kohëzgjatjes ciklit menstrual. Për shembull, nëse cikli juaj është normal dhe zgjat 28 ditë, ovulimi do jetë 14 ditë.

Një mundësi tjetër është edhe përcjellja e temperaturës. Çdo mëngjes, duke filluar qysh nga dita e parë e ciklit, matni temperaturën nën gjuhë dhe mbani shënim. Sapo t’iu ketë rritur temperatura, kjo nënkupton se jeni periudhën e ovulimit.Përcjellja preferohet bëhet tre muaj. muajin e katërt do ta dini se kur duhet bëni marrëdhënie seksuale, pra, menjëherë pas ngritjes temperaturës./Gazeta Shneta/

The post Gjinekologët: Gratë mund të mbeten shtatzënë, vetëm nëse llogarisin periudhën e ovulimit në këtë mënyrë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama