Home » Gashi: Grupi i ri parlamentar me pasoja politike dhe organizative

Gashi: Grupi i ri parlamentar me pasoja politike dhe organizative

Deputeti nga radhët e LDK-së, Arben Gashi, ka vlerësuar se formimi i Grupit Parlamentar Deputeteve Pavarur kryesuar nga Dardan Sejdiu, do prodhojë pasoja politike dhe organizative brenda kuvendit.

I ftuar një intervistë Info Magazine, Gashi tha se një lëvizje e tillë do ndikojë negativisht Vetëvendosje.

“Forca relative e Vetëvendosjes do bie sepse do ketë paktën 12 deputetë pak”.

“Mesazhi dhe kauza e përbashkët tek Vetëvendosje nuk do ekzistojë dhe do ndërtohen kauza reja” është shprehur Gashi.

Sa i përket partisë nga vjen, LDK-së, Arben Gashi tha se është opsioni i mirë qeverisës Kosovë.
Ai bëri ditur se kjo parti nuk do ketë bllokada për bashkëpunime mundshme me partitë tjera, këtu duke përfshirë edhe larguarit nga Vetëvendosje, ndonëse do ketë kritere qarta dhe ka disa parti ndaj cilave preferencat janë negative.

“LDK-ja ka një grup homogjen ka një zhvillim programor dhe po ecim drejt një qëllimi madhor, drejt ndryshimit lidershipit dhe udhëheqësisë Kosovë”.

“Teknikisht dhe numerikisht qeveria është rritë për një deputet, por moralin e udhëheqjes vendit ata vazhdojnë humbasin drejtën legjitime për udhëheqje vendit” vlerësoi deputeti Arben Gashi.

Reklama