Home » Finlandezët, populli më i lumtur në botë

Finlandezët, populli më i lumtur në botë

Finlandezët janë populli i lumtur botë, tregon një hulumtim i Kombeve tw Bashkuara i kryer 156 shtete.

Norgjeva, e cila vitin e kaluar ka qenë e para tani është vendin e dytë, ndërsa mesin e 10 vendeve lumtura botë bëjnë pjesë edhe Danimarka, Islanda, Zvicra, Holanda, Kanada, Zelanada e Re, Suedia dhe Australia, transmeton REL.

Nga fuqitë e mëdha, SHBA zë vendin e 18-të, Britania e Madhe 19-tin, Rusia 59 dhe Kina 86.

mesin e vendeve rajonit, Kosova zë vendin e 66-të, Serbia 79, Mali i Zi 81, Kroacia 82, Bosnja 93.

Reklama