Home » Është i gatshëm busti i Skënderbeut në Elbasan (VIDEO)

Është i gatshëm busti i Skënderbeut në Elbasan (VIDEO)

Labinot Elbasanit tashmë ka përfunduar realizimi i bustit Skënderbeut. Këtë bust, i cili është njëherësh edhe busti i madh i heroit Skënderbeu trojet shqiptare, e ka realizuar skulptori Fiqiri Kasa, shkruan KultPlus.

Është një kënaqësi, kam marrë shumë falënderime dhe ndihem i privilegjuar po e ndërtoj unë këtë vepër, shpresoj dhe dëshiroj edhe Kosovë realizoj një vepër kaq rëndësishme. Labinot Elbasanit ku po ndërtohet Skënderbeu do realizohen shumë vepra tjera, ne e nisëm nga Skënderbeu, pikërisht sepse përkon me vitin e Skënderbeut”, pati thënë Fiqiri Kasa për KultPlus.

28907550_1733736293361021_724489168_n Është i gatshëm busti i Skënderbeut në Elbasan (VIDEO)

Shumica e skulpturave cilat skulptori Fiqiri Kasa i realizon kanë lidhshmëri me trashëgiminë kulturore.

“Kryesisht bëj punime veshjeve kombëtare, nga Medvegja, Prizreni, Gjakova e deri Sarandë. Edhe njëra nga skulpturat e mia ‘Ushtari ilir’ ishte një ide e imja për sjellë imazhe historisë sonë kombëtare, pasi nga koha e Ilirisë nuk kemi shumë skulptura. Madje kam ideuar dhe ndërtuar edhe një amfiteatër dhe statujën e ‘Perëndeshës Afërditë’ vendlindjen time, ku kam pasur edhe mbështetjen e bashkësisë”, është shprehur Kasa, për cilin skulptura e dashur mbetet ajo e Skënderbeut. / KultPlus.com

The post Është i gatshëm busti i Skënderbeut në Elbasan (VIDEO) appeared first on KultPlus.

Reklama