Home » Elbasan/ 11 muaj pa mjek, rekomandimet shiten në kancelari

Elbasan/ 11 muaj pa mjek, rekomandimet shiten në kancelari

Qendra Shëndetësore nr. 1 Elbasan prej muajsh ka mungesë personeli.

Qytetarët denoncuan Fiks Fare se njërën prej ambulancave mjeku mungon prej muajit prill vitit kaluar, duke shkaktuar vështirësi marrjen e rekomandimeve dhe kryerjen e vizitave shëndetësore.

Por edhe pse pa mjek e pa rekomandime, banorët e kishin lehtë siguronin një rekomandim duke e blerë me lekë një kancelari kundrejt shumës prej 100 lekë reja.

Infermierja e lagjes “Banesat e Kombinatit” shpjegoi për gazetarët e Fiks Fare se mjekja e ambulancës ka lënë vendin vakant prej muajsh pasi fitoi specializimin Tiranë, duke lënë pa mjek një lagje me 3400 pacientë regjistruar. Këta fundit prej rreth një viti sorollaten nëpër ambulanca duke kërkuar rekomandime dhe vizita.

Gazetarët e Fiks Fare shoqëruan qytetaren Ambulancën e lagjes “Brigada 17”, ku tashmë një mjeke kryen vizita për pacientët e dy lagjeve.

Nga 12 vizita duhet kryej ditë unë bëj 70 tilla. Nuk është normale dhe nuk u shërbej siç duhet pacientëve” shprehet mjekja. Edhe këtë qendër gazetarët nuk gjetën rekomandim, por sipas sinjalizimeve nga vetë banorët atë mund ta blije fare thjesht kundrejt një pagese prej 100 lekësh reja një kancelari.

Kancelari shitësi pohon se gjithmonë e mban një kopje rezervë rekomandimit.

s.a/dita

Reklama

Lexo më shumë