Home » E konfirmuar: Vetëm edhe një votë për demarkacionin

E konfirmuar: Vetëm edhe një votë për demarkacionin

Pal Lekaj nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka thënë se tashmë i kanë siguruar 79 vota, nga ana tjetër shprehet i bindur se do sigurojnë shumë shpejt edhe një votë dhe çështja e demarkacionit mbyllet një herë e mirë.

Ministri i Infrastrukturës, një intervistë për lajmi.net ka komentuar për bisedimet kryeministri Ramush Haradinaj, po i zhvillon me Listën Serbe për demarkacionin.

Mund them se tani i kemi 79 vota janë siguruar dhe ditët vijim do ta kemi edhe një deputetë do gjendet dhe do ratifikohet marrëveshja me Malin e Zi, tani është një realitet i ri i krijuar sa i përket demarkacionit, sepse kemi dy marrëveshje. Një marrëveshje e kemi mes dy presidentëve, atij Republikës Kosovës (Hashim Thaçit) dhe atij Malit Zi (Filip Vujanoviq). Po ashtu janë gjeturat e raportit Komisionit Shtetërorë, z.Bulliqit ta quajmë, kjo është një realitet i ri nuk duhet hezitohet por duhet votohet”, ka thënë ai.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Sa i përket bisedimeve me Listën Serbe, e cila është pjesë e koalicionit Qeverisë por po deklarohet se nuk do ta votojë këtë marrëveshje, Lekaj ka thënë:

“Lista Serbe përgjithësi serbët e Kosovës janë qytetarët e Kosovës, ata duhet fokusohen mirëqenien e tyre, mos komunikojnë shpesh me Beogradin sepse drejtimi i tyre i qon kah Prishtina e jo nga Beogradi”, ka deklaruar tutje ministri.

Se cilat kanë qenë kushtet e Listës Serbe për votimin e demarkacionit, kur do përfundojnë projektet madhore ka nisur kjo ministri, a kanë filluar bisedimet me Komunën e Prishtinës për pjesën problematike Veternikut dhe çështje tjera do mund t’i ndiqni nesër intervistën e realizuar me ministrin Lekaj.

Reklama