Home » E dënuara për abort lirohet pas 15 vjetësh

E dënuara për abort lirohet pas 15 vjetësh

Një grua 34-vjeçare El Salvador është liruar pas 15 vjetësh burg, pasi kishte abortuar. Mayra Verónica Figueroa Marroquín u lirua pasi dënimi i saj me burgim 30 -vjeçar për vrasje qëllimshme u ul.

Aborti është i ndaluar El Salvador çdo rrethanë, shtet ky i dominuar nga katolicizmi.

E Figueroa gjithmonë insistonte pafajësinë e saj. Ajo pohonte se vuajti nga lindja e parakohshme një shtëpi ku punonte si shërbëtore vitin 2003. Pasi u dërgua spital u arrestua dhe u dënua për nxitje abortit.

Prindërit e saj, gazetarët dhe aktivistët ishin jashtë burgut afër kryeqytetit për ta mirëpritur lirimin e saj.

Pas daljes nga burgu ajo tha se është e lumtur doli, do studiojë drejtësi dhe do ta kuptojë se çfarë i ndodhi asaj dhe grave tjera. Figueroa ndryshe është gruaja e dytë këtë vit e cila u lirua pas reduktimit dënimit saj nga Gjykata Supreme. E El Salvadori është vetëm 1 prej pak shteteve botë ndalojnë abortin rreptësisht.

The post E dënuara për abort lirohet pas 15 vjetësh appeared first on INSAJDERI.

Reklama