Home » Deputeti i Vetëvendosjes: Ky ligj nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe në Maqedoni, BDI fajtore kryesore (Video-Intervista e Plotë)

Deputeti i Vetëvendosjes: Ky ligj nuk e zyrtarizon gjuhën shqipe në Maqedoni, BDI fajtore kryesore (Video-Intervista e Plotë)

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca, nuk pajtohet se me ndryshimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve zyrtarizohet gjuha shqipe Maqedoni. Ai vlerëson se me këtë Ligj statusi i gjuhës shqipe Maqedoni as nuk i afrohet statusit gjuhës serbe Kosovë, ku serbët janë 4 për qind. Intervistën e tij plotë për Gazetën Lajm dhe Lajm Tv mund ta përcillni videon poshtë.

Reklama